De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

ROCKPANEL FS-Xtra gevelbekleding - Waar brandveiligheid en esthetiek elkaar ontmoeten

 

ROCKPANEL FS-Xtra combineert optimale brandveiligheid met het grootste assortiment aan designs en RAL-kleuren, wat momenteel verkrijgbaar is. ROCKPANEL plaatmateriaal staat synoniem voor duurzaamheid, veelzijdigheid en variëteit. De ‘Durable’ en ‘Xtreme’ uitvoeringen met een Europese brandklasse van B-s2, d0 (overeenkomstig EN 13501-2) worden al vele jaren succesvol toegepast als gevelbekleding in geventileerde constructies. De FS-Xtra uitvoering voldoet, indien bevestigd met blindklinknagels op een aluminium of stalen draagconstructie, aan de Europese brandklasse A2-s1, d0. Deze brandklasse geldt volgens de nationale bouwwetgeving als onbrandbaar. Met het onderhoudsarme plaatmateriaal in FS-Xtra uitvoering, beschikt u over een bijzonder breed assortiment: de kleurrijke ‘Colours’, de extravagante ‘Chameleon’ voorzien van een coating met een kristaleffect, de elegante ‘Woods’ tot de moderne ‘Metallics’. Het gehele assortiment is kleurvast, niet richtingsgevoelig en onderhoudsarm. Alle kleuren en designs kunt u, met uitzondering van ROCKPANEL Woods, in alle richtingen verwerken zonder aan esthetiek in te boeten.

ROCKPANEL FS-Xtra gevelbekleding - Waar brandveiligheid en esthetiek elkaar ontmoeten

Hout is door haar natuurlijke en warme uitstraling bijzonder in trek als bouwmateriaal; maar hout is van nature brandbaar. Omdat ROCKPANEL Woods ook in FS-Xtra uitvoering verkrijgbaar is, kunnen opdrachtgevers hun ontwerpen voortaan de fraaie ‘look’ van natuurlijk hout meegeven, zonder zich zorgen te hoeven maken over de brandveiligheid. FS-Xtra voldoet immers aan de strengste brandveiligheidseisen.

Anders dan zijn lichte gewicht en de gemakkelijke verwerkbaarheid doen vermoeden, is ROCKPANEL plaatmateriaal vervaardigd van het natuurlijk gesteente basalt. Dat maakt het materiaal extreem duurzaam, dimensiestabiel en weersbestendig. Daarnaast onderscheidt ROCKPANEL zich door zijn brandwerende eigenschappen. De FS-Xtra uitvoering verenigt al deze eigenschappen, waarbij de onbrandbaarheid van de inherente steenwolvezels nog betere brandeigenschappen kunnen bereiken zonder speciale toevoegingen.

FS-Xtra is beschikbaar in 9 mm dikte, hierdoor laat deze speciale uitvoering zich gemakkelijk onderscheiden van de overige ROCKPANEL platen. Ook biedt deze dikte bijkomende voordelen: zo kan het plaatmateriaal bevestigd worden met een grotere spanwijdte, is het beter bestand tegen een grotere windbelasting en biedt het een mogelijke kostenbesparing op de draagconstructie.

Kortom, de FS-Xtra uitvoering van ROCKPANEL is de ideale oplossing als een hoge brandveiligheid wenselijk of verplicht is zoals bij hoge flatgebouwen, scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Bovenop de gekende kwaliteiten en voordelen van het standaard ROCKPANEL assortiment, helpt FS-Xtra u te voldoen aan de bouwvoorschriften, resulteert het mogelijk in korting op verzekeringspremies en beschermt het uw gebouw en de mensen die erin leven en dat alles tegen relatief lage extra kosten.

Met FS-Xtra gaan duurzaamheid en brandveiligheid hand in hand
Duurzaamheid vormt de kern van het plaatmateriaal en het productieproces van ROCKPANEL. Onlangs nog heeft BRE Global ROCKPANEL een European Environmental Product Declaration (E-EPD) toegekend. Op basis van een Life Cycle Assessment (LCA) zijn ROCKPANEL producten gecertificeerd volgens de Europese norm EN 15804 voor bouwproducten en systemen. Zo kunnen architecten en opdrachtgevers ervan op aan dat met ROCKPANEL hun duurzaamheidsnormen en brandveiligheidsnormen op elkaar aansluiten waarin de gevelplaat een esthetische oplossing biedt die tegemoet komt aan de vereisten waaraan gevelbekleding moet voldoen.

Bezoek de website www.rockpanel.nl/fsxtra

Vraag informatie aan van ROCKPANEL
 
Om meer informatie aan te vragen van ROCKPANEL kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.