De Belgische Bouwdocumentatie
Cobosystems
3
7
5
4
8
6
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

’s Werelds grootste fabriek van luxevinylvloeren staat in België

 

IVC Group zal dit jaar wereldwijde productiecapaciteit verdubbelen
2018 belooft een spannend jaar te worden, want IVC Group streeft naar een verdubbeling van de wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren.
Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag – zowel van consumenten als van architecten en voorschrijvers – investeerde IVC Group in twee hoogtechnologische fabrieken, waaronder een in het Belgische Avelgem.
Deze ultramoderne plant draait sinds eind 2017 op volle toeren en produceert ook een nieuwe generatie vinylvloeren voor oneffen ondergronden.

IVC Group heeft de ambitie om wereldmarktleider te worden in de snelgroeiende markt van luxevinyltegels- en planken (LVT).
Het hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan omwille van de innovatieve designs, realistische look en creatieve ontwerpmogelijkheden.

Met de gloednieuwe modelfabriek in het West-Vlaamse Avelgem – gekoppeld aan een verdubbeling van de capaciteit in het magazijn en een conveyorbrug tussen productie en logistiek – kan IVC Group meer én efficiënter produceren.
Zo mikt het bedrijf op een jaarlijkse productiecapaciteit van 15 miljoen m2 luxevinylvloeren in deze nieuwe fabriek.

De productieplant – 21.000 m² groot, vergelijkbaar met 3 voetbalvelden – is meteen ook de grootste fabriek van luxevinylvloeren ter wereld.
De plant stelt 200 extra mensen tewerk en zal op termijn volcontinu draaien (24/7).
De installatie is bovendien erg milieuvriendelijk met het gebruik van groene energie via windturbines en Scheldewater voor de koelprocessen.
Alle afval van de fabriek wordt gerecycleerd en volgens het principe van de kringloopeconomie opnieuw ingezet voor productie.

In Avelgem wordt naast de gekende luxevinyltegels en –planken ook een nieuwe generatie vloeren geproduceerd.
Deze engineered vloeren kunnen op oneffen ondergronden worden geplaatst en zijn het resultaat van een doorgedreven R&D-investering van IVC Group.
Het product is uniek in de sector, dankzij een volledig nieuwe gepatenteerde technologie.

’s Werelds grootste fabriek van luxevinylvloeren staat in België

Over IVC Group

IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van Luxury Vinyl Tile en residentieel vinyl op rol.
Met 1.500 medewerkers in 6 productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen m2 vinylvloeren.

De productportfolio bestaat uit 4 merken: Leoline® (residentiële vinylvloeren op rol), Itec® (projectvinylvloeren op rol), Moduleo® (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik) en Xtrafloor® (accessoires voor vinyl en LVT-vloeren).
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

Vraag informatie aan van ITEC CONTRACT FLOORS
 
Om meer informatie aan te vragen van ITEC CONTRACT FLOORS kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(43)Aa - Vloerafwerkingen, systemen, alg.