De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Samenwerking ThorbiQ en Cobosystems

 

ThorbiQ, ontstaan uit studiebureau Witas, staat voor meer dan tien jaar ervaring in de ontwikkeling van BIM-modellen.
Bedrijven als Foamglas, IKO en Niko kozen ThorbiQ als strategische BIM-partner.
Samen met deze bedrijven werden de eerste BIM-generators uitgewerkt. Deze zijn nu al functioneel en beschikbaar.

Cobosystems begeleidt nu bijna drie decennia leveranciers en fabrikanten van bouwmaterialen met de redactie, vertaling en verspreiding van lastenboekteksten.
Al meer dan twintig jaar biedt Cobosystems de meest uitgebreide bibliotheek met bestekteksten aan op de Belgische markt (waar de architect 10 jaar aansprakelijk is, ook voor de uitvoering).

Deze twee ervaren bedrijven bundelen vanaf nu hun krachten in een partnership, zowel op commercieel als op inhoudelijk vlak.
De doelstelling van beide partners is om er - elk vanuit hun specialisatie - voor te zorgen dat de aangeboden diensten nauwer bij elkaar aansluiten, om zo te komen tot de beste ontwerp- en werkomgeving voor architecten, studiebureaus en andere ontwerpers, voorschrijvers, … kortom, bouwprofessionelen.

Naar een integraal BIM-model
Vanaf nu worden de producten van Cobosystems en ThorbiQ verder ontwikkeld met één gemeenschappelijk streefdoel, het aanbieden van BIM-modellen met geïntegreerde product- en bestekinformatie.
Het productaanbod van ThorbiQ omvat de meest actuele, op de praktijk gerichte, “parametrische”, BIM-tekenmodellen en dit zowel voor objecten (bvb. luchtroosters) als voor materialen (bvb. isolatie).
Cobosystems stemt de bestekteksten, volgens de gekende systematiek, verder af op het werken met de BIM-tekenmodellen van ThorbiQ.

Op korte termijn krijgen fabrikanten van bouwproducten ook de mogelijkheid om in te stappen in een geïntegreerd totaalpakket : BIM-tekenmodellen inclusief bestekinformatie, gekoppeld op objectniveau.

Wenst u meer informatie ? Bel +32 (0)475 23 24 64 of +32 (0)478 91 12 50
Wenst u meer informatie ? Bel +32 (0)475 23 24 64 of +32 (0)478 91 12 50

Meer over ThorbiQ
ThorbiQ is een cloud-platform dat inzet op de toekomst van de bouw, nl. virtueel bouwen of BIM én samenwerking.
Fabrikanten van bouwproducten wordt een uitgebreid pakket diensten aangeboden waarbij hun productgegevens virtueel ter beschikking kunnen worden gesteld van de gebruikers (architecten, studiebureaus, aannemers, …).

Voor de gebruikers betekent ThorbiQ dan ook een enorme meerwaarde: virtuele producten zijn heel laagdrempelig en steeds up-to-date ter beschikking en kunnen rechtstreeks ingeladen worden in hun virtuele modellen.
Het formaat, de taal en het detailniveau kunnen ze daarbij zelf kiezen.
Gemakkelijk, snel en efficiënt.
ThorbiQ heeft als missie de samenwerking tussen bouwprofessionelen te faciliteren en te stimuleren en gaat hiervoor strategische partnerships aan.

Meer over Witas
Software & services voor technieken in BIM
Witas profileert zich als hét kenniscentrum voor alles wat te maken heeft met Autodesk Revit MEP©.
Onze oplossing, ontstaan vanuit onze achtergrond als studiebureau technieken, is toepassingsgericht en faciliteert Revit-gebruikers om zeer efficiënt met Revit te werken met optimale techniekenmodellen, plannen en meetstaten als resultaat.

Met de Witas Localiser, die bestaat uit project templates en een daarop afgestemde generieke, parametrische
bibliotheek in combinatie met een toolbar in Revit, kunt u alle technische disciplines uitwerken: elektriciteit, HVAC,
sanitair, pluvia, buitenriolering, sprinkler, RWA, speciale gassen, EPB, brandcompartimentering, noem maar op!
De generieke aanpak garandeert bovendien een gehele ontwerpvrijheid.
Witas is pionier in BIM software voor de installatiebranche en is heel nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Revit Standards (www.revitstandards.org).
Dit maakt dat Witas uw ideale partner is bij de realisatie van een goed BIM Model. Ook Witas is binnenkort ‘powered by ThorbiQ’

Cobosystems en bestekservice
Jaarlijks begeleidt Cobosystems tientallen fabrikanten met het opstellen en verspreiden van merkgebonden bestekteksten voor de Belgische markt.
Deze fabrikanten begrijpen welke troef het is wanneer hun bestekteksten worden aangeboden samen met deze van andere fabrikanten, waarmee architecten en studiebureaus in één overzicht een belangrijk deel van hun lastenboek kunnen samenstellen.
Op www.bestekservice.be worden honderden fabrikantenbestekteksten aangeboden.

Vraag informatie aan van COBOSYSTEMS NV/SA
 
Om meer informatie aan te vragen van COBOSYSTEMS NV/SA kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.