De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Serge FERRARI voorziet Antwerps Havenhuis van binnenzonwering

 

Het in 2016 geopende hoofdkantoor van het Antwerpse havenbedrijf is ontworpen door de inmiddels overleden Engelse architecte Zaha Hadid.
De opdracht was om de beschermde oude brandweerkazerne uit 1922 in het plan te integreren.
Haar winnende ontwerp bestaat uit een spectaculair diamantvormig gebouw, dat onderdak biedt aan de kantoren van het Havenbedrijf waar 500 mensen werkzaam zijn.

Het nieuwe hoofdkantoor van het Antwerpse Havenbedrijf, een ontwerp van architectenbureau Zaha Hadid Architects. fotorechten ©Eric Borghs
Het nieuwe hoofdkantoor van het Antwerpse Havenbedrijf, een ontwerp van architectenbureau Zaha Hadid Architects. fotorechten ©Eric Borghs

De nieuwe kantoren van het Havenbedrijf in de vorm van een diamant op een klassieke sokkel, zijn een bijzondere combinatie van een ultramodern gebouw, voorzien van allerlei innovatieve technologieën, en een beschermd historisch gebouw.
De lucht en het omringende water weerspiegelen zich op elegante wijze in de glazen gevel van het moderne deel van het gebouw, dat zijn bewoners een fantastisch uitzicht over de haven van Antwerpen biedt.

Om de werknemers een comfortabele werkplek achter het glas te geven zonder het uitzicht te belemmeren, zijn alle kantoren voorzien van Soltis 92 screendoeken van Serge Ferrari met een totaaloppervlak van 1500 m2.
De tweekleurige screendoeken zijn uit esthetisch oogpunt zonder zichtbare bevestigingspunten geïnstalleerd.
Voor het doek is een speciale kleurencombinatie ontwikkeld: antraciet aan de binnenzijde, wit aan de buitenzijde.
Installatiebedrijf Interpat en de Belgische zonweringfabrikant Verano vroegen Serge Ferrari om de 237 screendoeken voor het moderne gedeelte van het gebouw te ontwerpen.
186 doeken staan in een hoek van 15° en 51 in een hoek van 48°. Van de 186 doeken moesten er 25 driehoekig uitgevoerd worden.
Dankzij de unieke Précontraint® technologie is Serge Ferrari het enige bedrijf ter wereld dat in staat is om screendoeken in deze vorm te ontwikkelen.

Vraag informatie aan van SERGE FERRARI
 
Om meer informatie aan te vragen van SERGE FERRARI kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.