De Belgische Bouwdocumentatie
Cobosystems
3
7
5
4
8
6
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Visign for Style sensitive: Nieuwe bedieningsplaat van Viega

 

De Visign for Style-lijn van Viega biedt voortaan ook een contactloze en elektronisch aangestuurde bedieningsplaat.
Visign for Style sensitive overtuigt op het gebied van stijl met een verfijnd oppervlak in diepzwart, in combinatie met een subtiel lichtgrijze kleurtoon.
Op technisch gebied maakt Viega gebruik van de beproefde elektronische bediening van het Visign for More sensitive-programma.
De kwaliteitsvolle vormgeving en innovatie van de nieuwe Visign for Style sensitive werd al beloond met het kwaliteitslabel ‘Design Plus powered by ISH 2017’, en het internationaal erkende iF-label voor voortreffelijke ontwerpkwaliteit.
Het Visign for Style-programma voor bedieningsplaten werd speciaal door Viega bedacht voor moderne gezinsbadkamers en semi-openbare sanitaire ruimtes.
Het staat voor hoog gebruiksgemak, betrouwbare kwaliteit en een vleugje moderniteit in het toilet.
De nieuwe Visign for Style sensitive maakt deze belofte waar dankzij een contactloze en hygiënische bediening.
Het volstaat om de hand voor het bedieningsveld te houden om het spoelproces te activeren. Het grotere veld staat voor een grote spoeling, het kleinere veld voor een milieuvriendelijke kleine spoeling.

Innovatieve grafische oplossing
In samenwerking met Artefact Design, Darmstadt, ontwikkelde Viega een ontwerptaal die perfect afgestemd is op de contactloze bediening van deze nieuwe bedieningsplaat.
Er werd gekozen voor een autonome grafische oplossing in de vorm van een wolk die gebaseerd is op het bekende multifunctionele pixelontwerp.
Zo ontstaat een luchtig ontwerp waarbij de diameter van de afzonderlijke pixels naar buiten toe steeds kleiner wordt totdat ze bijna onzichtbaar worden.
Zo zijn de functionele kenmerken op natuurlijke wijze geïntegreerd in het ontwerp.
De moderne uitstraling wordt benadrukt door de vlakke wandopbouw van slechts zeven millimeter.

Fosforescerende bedrukking
De lichtgrijze ‘pixelwolk’ fungeert niet alleen als innovatief designelement, maar ook als oriëntatiehulp die in het donker een subtiel groen licht verspreidt.
Aan de basis van de fosforescerende werking ligt een uit de horloge-industrie bekende fosforescerende verf die zowel bij daglicht als kunstlicht automatisch weer oplaadt.

Beproefde technologie binnenin
De elektronische technologie wordt gecombineerd met een onderhouds- en slijtagevrije bowdenkabel en kan naar keuze met netspanning – of in hypermoderne badkamers – met een batterij gevoed worden.
De Visign for Style sensitive wordt op dezelfde manier gemonteerd als de bekende contactloze bedieningsplaten van Viega.
Inbouw is zoals steeds mogelijk.
De Visign for Style sensitive kan ingebouwd worden in alle Viega reservoirs vanaf 1999.

Behoud van de kwaliteit van het drinkwater
De hygiëne+ spoelfunctie kan zo nodig geactiveerd worden om stagnatie van drinkwater te vermijden.
De intelligente technologie van Viega voert, afhankelijk van de laatste spoeling, automatisch een spoeling uit na een vooraf ingestelde periode en vermijdt dus zelfs bij dienstonderbrekingen lange stagnatieperiodes.
Zo is Visign for Style sensitive ook voor projecten een hoogwaardige designoplossing.
De nieuwe elektronisch bediende, contactloze bedieningsplaat Visign for Style sensitive van Viega is een innovatief designelement in de vorm van een ‘pixelwolk’.
Bekroond met het kwaliteitslabel ‘Design Plus powered by ISH 2017’, en het internationaal erkende iF-label voor voortreffelijke ontwerpkwaliteit. (Foto: Viega)

(Foto: Viega)
(Foto: Viega)

Over de onderneming:
Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek.
Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd.
Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt.
Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk.
Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma.
Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.
In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland).
Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast.
De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.