De Belgische Bouwdocumentatie
Cobosystems
3
7
5
4
8
6
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

De gevel is getest door de kinderen met de "Mooncar-test"

 

Toen de gemeente Køge in Denemarken begon met de bouw van kinderdagverblijf Valhalla, gebruikten ze een nieuwe en onconventionele testmethode bij de keuze van de gevelmaterialen: de Mooncar-test.
Het doel was een solide, onderhoudsvrije gevel, en daarmee ook een lange levensduur en lage onderhoudskosten.

“We kwamen op dit idee doordat we een aantal slechte ervaringen hadden met gevelproducten van vezelcement.
Deze scheurden wanneer kinderen er bij het spelen tegenaan reden met hun "maanwagen", een soort skelter die je in de meeste kinderdagverblijven vindt.”
zegt Anette Kaae Bødker, projectleider op de afdeling bouwzaken van de gemeente Køge.

Er werd een testwand gebouwd die al geruime tijd in bedrijf was, toen Anette Kaae Bødker en haar collega's kwamen kijken hoe de STENI-gevel de test had doorstaan.
We vroegen de kinderen, de medewerkers en andere volwassenen om tegen de gevel aan te rijden om te kijken in hoeverre hij daar tegen kon.
De kinderen vonden dat uiteraard erg leuk, omdat ze normaal gesproken niet tegen gevels aan mogen botsen. Verder werd de wand ook blootgesteld aan allerlei andere dingen, zoals balspel, moddergooien, etc., aldus Anette Kaae Bødker.
De STENI-platen hebben de test doorstaan en de afdeling bouwzaken was zeer tevreden. Daarom viel de keuze op gevelplaten van STENI.

Achteraf kan worden vastgesteld dat de zwartgroene, gebogen gevel van kinderdagverblijf Valhalla er nog steeds mooi uitziet, zelfs al "werken" er dagelijks meer dan 140 kinderen en volwassenen.

De gevel is getest door de kinderen met de Mooncar-test

DE MOONCAR-TEST
De Mooncar-test is heel eenvoudig: de kinderen van een school, buitenschoolse opvang of sportvereniging mogen met een zgn. "mooncar" tegen de gevelplaten van het gebouw aanrijden.
Op die manier testen ze of de gevelplaten hiertegen kunnen. Uiteraard wordt de test uitgevoerd in nauwe samenwerking met het betreffende instituut en onder veilige omstandigheden voor de kinderen die de "maanwagen" besturen.

Vraag informatie aan van STENI BENELUX BV
 
Om meer informatie aan te vragen van STENI BENELUX BV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(41)Rn6 - Gevelafwerkingen, platen, kunststeen/harsgebonden