De Belgische Bouwdocumentatie
Cobosystems
3
7
5
4
8
6
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Perssysteem voor dikwandige stalen buizen levert tot 80 procent tijdwinst op in vergelijking met lassen

 

Het Megapress-buisleidingsysteem van Viega ondersteunt het persen van dikwandige stalen buizen met afmetingen van ⅜ tot 2 duim.
Dankzij de nieuwe XL-koppelingen kan Megapress ook in grootschalige installaties gebruikt worden.
Daarvoor heeft Viega de Pressgun-Press Booster ontwikkeld. Hiermee kunnen ook de nieuwe afmetingen 2½, 3 en 4 duim in slechts enkele seconden geperst worden.

Perssysteem voor dikwandige stalen buizen levert tot 80 procent tijdwinst op in vergelijking met lassen

Installaties uit dikwandige stalen buizen volgens NBN EN 10255, NBN EN 10220/10216-1 en NBN EN 10220/10217-1 worden vaak nog gelast, in sommige gevallen geschroefd of aan elkaar bevestigd met buiskoppelingen.
Dankzij Viega doet de koude pers¬verbinding nu ook hier zijn intrede.
Met het Megapress-pijpleidingsysteem kunnen dikwandige stalen buizen met een ruw oppervlak tot 2 duim gemakkelijk geperst worden.
In slechts enkele seconden wordt zonder open vlam en dus zonder brandgevaar een veilige, betrouwbare strakke pijpverbinding tot stand gebracht, die direct na het persen volledig belastbaar is.
Sinds de systeemuitbreiding met Megapress XL gelden deze verwerkingsvoordelen ook voor dikwandige stalen buizen van 2 ½, 3 en 4 duim.

Persen is tot 80 procent sneller dan lassen
De Megapress XL-koppelingen worden geperst met een zogenaamde Press Booster die op het systeem afgestemd is en gebruikt kan worden door alle Viega persmachines van type 2 tot Pressgun 5.
Met deze speciaal ontwikkelde perskrachtversterker kunnen ook de nieuwe XL-koppelingen in slechts enkele seconden geperst worden.
Afhankelijk van de afmeting kan de tijdwinst in vergelijking met lassen tot wel 80 procent oplopen.

De Pressgun-Pers Booster is zowel veilig als gebruiksvriendelijk dankzij zijn lage gewicht, schouderriem en ergonomische handgreep.
Daardoor verloopt de installatie van pijpleidingen tot afmeting 4 duim ook op grote werkhoogte en in besloten ruimten heel wat vlotter.

Uitgebreid assortiment met kwaliteitsvoordeel ‘SC-Contur’
Megapress XL-koppelingen zijn vervaardigd uit staal en verzinkt met nikkel. Het afdichtingselement is vervaardigd uit FKM en geschikt voor bedrijfstemperaturen tot 140 °C.
Het uitgebreide assortiment moffen, bochten, overgangs¬stukken, verloopstukken, T-stukken en flenzen heeft een oplossing in huis voor vrijwel elke installatiesituatie.
Net zoals alle andere Viega perskoppelingen beschikken de nieuwe Megapress XL-koppelingen over een ‘SC-Contur’.
Dankzij de gedwongen afdichting in ongeperste toestand vallen ongeperste verbindingen meteen op tijdens de dichtheidsproef. Na het persen is de koppeling duurzaam dicht.
Al sinds de marktintroductie beschikt het Megapress XL-programma over belangrijke goedkeuringen: De VdS- goedkeuring voor sprinklersystemen, de TÜV-goedkeuring voor perslucht- en verwarmingsinstallaties en de goedkeuringen van DNV/GL, LR en RINA voor de scheepsbouw.

Dikwandige stalen buizen van 2½ tot 4 duim kunnen gemakkelijk geperst worden met Megapress XL en de Pressgun-Press Booster van Viega.
Met Megapress XL en de Pressgun-Press Booster wordt tot 80 procent tijd bespaard in vergelijking met conventioneel lassen.

Viega breidt zijn assortiment perskoppelingen voor dikwandige stalen buizen uit met Megapress XL.
Ook het Megapress-pijpleidingsysteem onderscheidt zich door het kwaliteitskenmerk van alle Viega perskoppelingen: Dankzij de ‘SC-Contur’ vallen onbedoeld ongeperste verbindingen tijdens de dichtheidsproef zeker op. (Foto: Viega)

Over de onderneming:
Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek.
Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt.
Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek is een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma.
Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, in de nutssector alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.
In 1899 werd het familiebedrijf opgericht in Attendorn (Duitsland). Al in de jaren ‘60 werd de internationalisatie ingezet.
Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.