De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

AGC Glass Europe presenteert SunEwat

 

In de meeste gevallen geldt de gevel letterlijk als het meest beeldbepalend aspect van een gebouw.
In deze snel veranderende wereld moeten architecten en ontwerpers zich continu aanpassen om te kunnen voldoen aan steeds strengere milieunormen en eisen op het gebied van kostenefficiëntie.
Dit geldt met name voor gebouwen: die nemen ongeveer veertig procent van alle energieverbruik in de EU voor hun rekening.
Met deze kennis is de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe bezig de toekomst van gevels vorm te geven met de introductie van zijn gloednieuwe en innovatieve productassortiment van betaalbare energiebesparende geveloplossingen zonder in te leveren op ontwerp, esthetiek, prestatie of kwaliteit.

Specialisten in zonne-energie
Dit nieuwe productassortiment van AGC Glass Europe, dat bedoeld is om te worden verwerkt in gevelramen, borstweringen, gevelbekleding en overige toepassingen, is het resultaat van een intensieve samenwerking met speciaal geselecteerde partners, waaronder PHYSEE Technologies, Sonnenstromfabrik, SolTech en Solar Visuals.
“Door hun deskundigheid op het gebied van zonne-energie te combineren met onze expertise op het gebied van glas is er nu een breed scala aan geavanceerde oplossingen, die de integratie van zonnecellen behelzen”, aldus Xavier Sahyoun, leidinggevende van de businessunit Active Glass van AGC Glass Europe.

Foto : AGC
Foto : AGC

Naadloze integratie
Hij vervolgt: “De productenreeks SunEwat is een revolutie in vergelijking met traditionele, niet zulke fraaie zonnepanelen.
Onze modules voldoen aan de vereiste van bijna energieneutrale gebouwen, en blijven gevelontwerpers onbegrensde mogelijkheden bieden, ten aanzien van architectuur en esthetiek, maar ook integratie in gebouwen.
De SunEwat-oplossingen zijn bovendien kostenefficiënt en verdienen zich binnen no time terug.”

De SunEwat-serie
SunEwat is verkrijgbaar onder de namen Vision Square, Vision Stripe en SmartSkin.
SunEwat zorgt ervoor dat architecten en ontwerpers in alle vrijheid kunnen spelen met de verschillende elementen van doorzicht, SunEwat biedt daarmee elegante oplossingen voor groene energie met behoud van de doorzichtigheid en functies van het glas.
SmartSkin is een dynamische en innovatieve geveloplossing van PHYSEE Technologies, waarin zonnecellen en zelflerende sensoren worden samengebracht in een intelligent gebouwbeheersysteem.

SunEwat-producten voor borstweringen worden verkocht onder de namen Stopray Active, Artlite Active en Lacobel T Active.
In deze producten gaan de zonnecellen volledig schuil achter een coating, creatieve ontwerpen of een laklaag om projecten te laten schitteren en tevens ook optimaal energie te laten opwekken met een kortere terugverdientijd.
Artlite Active, dat is ontwikkeld in samenwerking met Solar Visuals, is een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om de gevelbekleding helemaal aan te passen aan eigen wensen, met oneindige mogelijkheden wat betreft visuele elementen, kleuren en opdrukken.
Lacobel T Active is een oplossing die zorgt dat het doorzichtglas en de borstwering visueel niet van elkaar te onderscheiden zijn.
Stopray Vision-coatings voor ramen kunnen nu optimaal worden gecombineerd met Stopray Active, een actieve versie voor borstweringen voor voortreffelijke esthetiek en een uniforme aanblik.

De toekomst van gevels
AGC Glass Europe is 's werelds toonaangevende fabrikant van vlakglas en mondiaal de grootste leverancier voor de bouwsector.
Daarnaast is AGC Glass Europe een belangrijke partner voor de auto-industrie, de zonne-energiesector en ondernemingen die hoogwaardige technologie ontwikkelen.
Met ruim tien jaar ervaring op het gebied van actieve glastechnologieën en talrijke succesvolle projecten over de hele wereld bouwt AGC Glass Europe aan een versnelde transitie naar slimme, duurzame gebouwen zonder in te leveren op esthetiek of prestaties.
Voor meer informatie: www.agc-activeglass.com

AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas
AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve (België), produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie.
Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, meer dan 100 locaties in heel Europa, van Spanje tot Rusland.

Vraag informatie aan van AGC Glass Europe
 
Om meer informatie aan te vragen van AGC Glass Europe kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(39)Ro1(F1) - Beglazing, glas, brandwerend
(99)Xo - Producten, diverse - o.b.v. glas