De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

AGC laat zijn passie voor glas aan de wereld zien met nieuwe website

 

AGC lanceert een gloednieuwe productenwebsite en laat hiermee zijn passie voor glas aan de wereld zien.
De nieuwe website vormt het hart van het digitale ecosysteem van AGC en zal fungeren als een volledig geïntegreerd trefpunt, dat bezoekers naar relevante producten en diensten leidt, op basis van hun kennis en wensen.

Bestaande klanten, architecten, glaszetters en huiseigenaren zullen geïnspireerd raken door de nieuwe content - variërend van casusstudies tot ervaringen van klanten en verhalen over innovaties.

FOTO : AGC
FOTO : AGC

Eenvoudiger navigatie op basis van gebruikersprofielen
Door de verbeterde navigatie en plaatsing van functies is de User Experience erg goed te noemen.
Dit komt mede door de gepersonaliseerde gebruikerservaring die wordt geboden aan vier doelgroepen, die elk hun eigen wensen hebben:
1) distributeurs en verwerkers,
2) architecten en bestekschrijvers,
3) glaszetters en
4) huiseigenaren.

Nadat bezoekers hun profiel en land hebben geselecteerd, worden ze vlot en naadloos naar relevante productinformatie en documenten geleid, inclusief rechtstreekse links naar bekende digitale tools, zoals de Glass Configurator.

“Klantgerichtheid staat bij ons altijd ver voorop, want we streven naar een vlekkeloze ervaring", zo verklaart Denis Ramboux, Sales & Marketing Director bij AGC Glass Europe. "Een van onze onderliggende principes is om de best mogelijke tools aan te bieden, zodat onze klanten autonomer en efficiënter hun dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren en de nieuwe YourGlass website is het fundament in deze aanpak”, zo vervolgt hij.

Snel, eenvoudig en leuk
Door elke doelgroep mee te nemen op een reis, die specifiek op hen is afgestemd, streeft AGC
ernaar om bezoekers beter rond te leiden door de uitgebreide portefeuille van producten en
diensten.

• Distributeurs en verwerkers kunnen gemakkelijk productinformatie en documenten vinden en worden op hetzelfde moment aangemoedigd om nieuwe innovaties te ontdekken.
• Architecten en bestekschrijvers kunnen zich laten inspireren door relevante casusstudies en ervaringen van klanten. Ze kunnen ook verschillende thema’s van lifestyle, toepassingen en glaskenmerken ontdekken, om zo de optimale oplossingen voor hun projecten te vinden.
• Glaszetters kunnen meer te weten komen over glas en de vele toepassingen ervan aan de hand van praktische tutorials en ze krijgen daarnaast gemakkelijk toegang tot nuttige tools.
• Huiseigenaren kunnen de vele toepassingen en mogelijkheden van glas voor hun woning ontdekken.

“Wat betreft onze digitale transformatie luidt ons motto: Snel, eenvoudig en leuk!” aldus Denis Ramboux. "De nieuwe YourGlass website hanteert deze aanpak voor elk publiek dat we bedienen.
En dit is nog maar het begin.

Vanuit deze nieuwe basis zal de YourGlass ervaring zich verder ontwikkelen in de richting van nog meer gepersonaliseerd gebruik, inclusief besloten gedeelten, die alleen toegankelijk zijn voor specifieke gebruikers met eigen aanmeldgegevens, die toegang zal geven tot speciale functies. Er staat dus nog meer stapel!” zo besluit hij.

Primaire functies
De nieuwe website is het resultaat van een gedegen strategisch en analytisch proces, waarbij
veel in teamverband, met een groot aantal interne en externe belanghebbenden, is gewerkt, met
als uiteindelijk doel de klant van A tot Z de best mogelijke ervaring te bieden.

De primaire functies van de website zijn de volgende:
• Een afgestemde gebruikerservaring op basis van vier navigatieprofielen
• Producten en diensten gemakkelijk vinden, op glassoort, kenmerken, lifestyle of toepassing
• Ruime keuze aan inspirerende content: verhalen over innovaties, nieuws, De Deskundigen Hoek, ervaringen van klanten, tutorials en casusstudies met referentieprojecten, waaronder uitgebreide beeldbanken
• Regelmatig actueel en lokaal nieuws
• Rechtstreekse toegang tot online-tools, zoals onze Glass Configurator en Product Catalogus
• Uitgebreide bibliotheek, waar gebruikers gemakkelijk de benodigde documenten kunnen vinden en downloaden.

De website is beschikbaar in negen talen: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Pools, Russisch en Tsjechisch. Gebruikers kunnen hun land selecteren, zodat de weergegeven informatie overeenkomt met de beschikbaarheid van de producten per markt.

U kunt kennismaken met AGC’s gloednieuwe website op www.agc-yourglass.com.


AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas
AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve (België), produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en andere industriële sectoren (transport, solar-industrie en hightech).
Het is de Europese tak van AGC, de grootste vlakglasproducent ter wereld, met meer dan 100 locaties in heel Europa, van Spanje tot Rusland, en heeft ongeveer 15.500 werknemers.
Meer info op www.agc-glass.eu (corporate site), www.agc-yourglass.com (glas voor de bouw) en www.agc-automotive.com(autoglas).

Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(99)Xo - Producten, diverse - o.b.v. glas