De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Bestaande badkamers een nieuw elan geven

 

JACKOBOARD® Premium-producten bieden alle mogelijkheden voor perfect vormgegeven oppervlakken

Vroeger nog een natte cel, vandaag al een particuliere wellnessoase: de eisen en wensen omtrent de badkamer zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd.
Om aan bestaande badkamers een nieuw elan te geven en dankzij een barrièrevrije omgeving een hoge gebruikswaarde te kunnen bieden, worden flexibele en doordachte oplossingen gevraagd.
Met JACKOBOARD® Premium-producten van de Plano Premium bouw- en tegelelementen tot en met de Canto Premium hoekelementen kunnen individuele droombadkamers snel en eenvoudig worden gerealiseerd.
De tijdsbesparende modernisering met de JACKOBOARD Premium-producten bieden voor iedereen talrijke mogelijkheden.
Wat betreft de materiaalkeuze voor vormgeving van de muren, kan een ieder zijn persoonlijke fantasie de vrije loop laten: zo bestaat de mogelijkheid om te behangen, te schilderen, te pleisteren of te plamuren, maar men kan ook tegels aanbrengen.
Op deze wijze is er voor elke badkamer een buitengewoon en verrassend ontwerp mogelijk.

Bestaande badkamers een nieuw elan geven

Licht en eenvoudig te verwerken – voor optimale resultaten

De robuuste kern van geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) zorgt bij JACKOBOARD Plano Premium bouw- en tegelelementen voor een laag volume gewicht en bezorgt de plaat waterafstotende eigenschappen – de belangrijkste voorwaarde voor de badkamerrenovatie.
Met de extra gladde vlieslaag aan beide zijden is het element ideaal voor verschillende wandafwerkingen.
Want al lang worden niet alleen tegels als wandbekleding in de badkamer gebruikt, maar ook hoogwaardig behang, pleister en wandverf liggen in de trend voor een individueel ontwerp.
De Plano Premium bouw- en tegelelementen zijn in de meest letterlijke zin van het woord voor alles inzetbaar en bieden de mogelijkheid om bij de vormgeving van de wand een mix van materialen op één plaat te gebruiken.
Op deze wijze kunnen bijvoorbeeld in het natte gedeelte bij een bouw- en tegelelement o.a. tegels worden gelegd, alsmede in andere gedeelten creatieve plamuurtechnieken kunnen worden toegepast.

Er is ook aandacht besteed aan een eenvoudige verwerking: de bouw- en tegelelementen en hoekelementen kunnen met behulp van standaardgereedschappen makkelijk op de gewenste maat worden ingekort.
De geïntegreerde plamuurrand zorgt voor een vlakke ondergrond, want hij biedt plaats voor wapeningsweefsel en plamuurmassa.
Het optimale gladde oppervlak blijft ook rond de naden voorhanden.
Een ander voordeel van de bouw- en tegelelementen: dankzij uitstekende thermische waarden zijn ze ook ideaal als de thermische-isolatie.

De premiumelementen voor de renovatie zijn verkrijgbaar in verschillende diktes (10, 12,5, 20, 30 en 50 mm bij de 10mm-uitvoering zonder plamuurrand) en twee afmetingen van 1300 × 600 en 2600 × 600 mm.

Bouw- en tegelelementen en hoekelementen: de perfecte renovatie

De Canto Premium hoekelementen vormen de perfecte aanvulling voor de badkamergeschikte bouw- en tegelelementen.
Hiermee kunnen bijvoorbeeld verwarmingsbuizen en valpijpen op innovatieve wijze bekleed en optisch aan de wand of de vloer bekleed worden.
De hoekelementen kunnen op nagenoeg alle ondergronden worden verwerkt. Daarvoor wordt het element ingekort tot op de gewenste maat, met BOARD-FIX op de wand of op de aanwezige tegelvloer gefixeerd worden en na het uitharden van de lijm direct betegeld of behangen worden.
Dit nieuwe hoekelement is verkrijgbaar in de maten 2600 × 20 × (200 × 200) mm. Bovendien zijn de volgende breedte maten verkrijgbaar: 150 × 150 mm, 300 × 300 mm, 200 × 400 mm.

Over JACKON Insulation:
Al meer dan 30 jaar is JACKON Insulation GmbH nationaal en internationaal succesvol als producent van hoogwaardige XPS isolatiematerialen en bouw- en tegelelementen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (XPS).
Het bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers en naast zijn twee vestigingen in Duitsland tevens filialen in België, Frankrijk en Zwitserland.
Met de ontwikkeling van innovatieve producten, zoals JACKODUR®-isolatiematerialen en JACKOBOARD®-bouwelementen en -tegelelementen, heeft JACKON Insulation GmbH zich toekomstgericht opgesteld in een zwaar concurrerende markt en behoort het bedrijf nu tot de pioniers in de isolatiebranche.

Vraag informatie aan van JACKON INSULATION GMBH
 
Om meer informatie aan te vragen van JACKON INSULATION GMBH kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.