De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Brandwerend glas in Duitsland: AGC neemt OEM-klantenportefeuille over van Etex

 

AGC Glass Europe heeft van Etex de portefeuille van OEM1-klanten op de Duitse markt voor brandwerend glas overgenomen.
Etex is een internationale groep die duurzame materialen en oplossingen voor de bouw en industrie vervaardigt en verkoopt, waaronder Promat, het merk van isolatie- en brandwerende materialen.
Dit belangrijke marktsegment, waarin Etex als producent en distributeur van brandwerend glas een leidende positie heeft verworven, omvat voornamelijk Duitse ontwerpers en fabrikanten van deuren voor industrieel gebruik die passieve brandbeveiliging bieden.

Foto : AGC
Foto : AGC

"Door zijn activiteiten op deze manier uit te breiden, onderstreept AGC opnieuw zijn vastberadenheid om zijn positie als Europese leider op het gebied van brandwerend glas te consolideren en rechtstreeks te investeren in de strategische markt voor dit type glas in Duitsland", aldus Guibert de Bonhome, hoofd van de BU Brandwerend glas van AGC Glass Europe.
AGC en Etex zijn vastbesloten om alle stappen te nemen die nodig zijn om voor OEM-klanten de overgang soepel te laten verlopen.
AGC zal met Etex blijven samenwerken in andere segmenten van dezelfde markt.

AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas
AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve (België), produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie.
Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, meer dan 100 locaties in heel Europa, van Spanje tot Rusland.

Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(39)Ro1(F1) - Beglazing, glas, brandwerend
(99)Xo - Producten, diverse - o.b.v. glas