De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Cembrit introduceert nieuwe gevelplaat met 3D-effect.

 

Cembrit introduceert een gloednieuwe gevelplaat met 3D-effect, geïnspireerd door de unieke kenmerken van de natuur.
Met de nieuwe Patina Inline gevelplaat komt Cembrit tegemoet aan de toenemende vraag bij architecten en bouwers uit de hele wereld naar gevels die een gebouw karakter en diepte geven en toch in de omgeving passen.


Gevels met diepte en karakter winnen aan populariteit in de bouwsector. Architecten en bouwers uit heel Europa vragen vandaag bouwmaterialen die in de omgeving passen, een natuurlijke en levendige uitstraling hebben en een patina-effect krijgen naarmate de seizoenen wisselen en de tijd verstrijkt.
Om in de groeiende vraag te voorzien, lanceerde Cembrit, een van de toonaangevende Europese verdelers en fabrikanten van vezelcementproducten, de Cembrit Patina Design Line.
De onderneming breidt haar assortiment gevelplaten nu uit met een gloednieuw product waarvan het design geïnspireerd is op de natuurlijke lijnen van het landschap:
- Moderne architecten willen levendige gebouwgevels ontwerpen die geïnspireerd zijn door de voortdurende verandering van de natuur, met de mogelijkheid om mettertijd van aanblik te wisselen.
Cembrit Patina Inline is een gloednieuwe gevelplaat die, net als de andere platen in de Cembrit Patina Design Line, gekenmerkt wordt door een natuurlijk en slank design.
De nieuwe Patina Inline gevelplaat biedt de mogelijkheid om eender welk gebouw nog meer diepte en karakter te geven, en de ingeslepen lijnen van de plaat zorgen voor een uniek 3D-effect naarmate het daglicht zich over het gebouw verplaatst, aldus Stinne Damsbo Sander, Head of Product Management bij Cembrit.

In combinatie met andere gevelplaten uit de Cembrit Patina Design Line biedt dit nieuwe product nog meer ontwerpmogelijkheden, met verschillende hoeken, patronen en kleuren die de lijnen van het gebouw ten volle tot hun recht laten komen.

Robuuste materialen en weinig onderhoud
De Cembrit Patina Inline gevelplaat is gemaakt van vezelcement en verenigt sterkte en duurzaamheid met beperkte onderhoudsbehoeften.
De nieuwe gevelplaat, die van dezelfde robuuste materialen gemaakt is als de andere producten uit de Cembrit Patina Design Line, is ingedeeld volgens de Europese brandnorm EN 13501-1, classificatie A2, s1-d0.
- Omdat ze uit sterke en duurzame materialen bestaat, is de Cembrit Patina Inline plaat decennialang bestand tegen gure weersomstandigheden en slijtage.
De nieuwe plaat vergt vrijwel geen onderhoud, wat de dag van vandaag voor de meeste gebouwen wordt aanbevolen.
Cembrit Patina Inline is ook geschikt voor energiezuinige gebouwen en kan zonder speciaal gereedschap geïnstalleerd worden, aldus Stinne Damsbo Sander, Head of Product Management bij Cembrit.
Cembrit Patina Inline maakt deel uit van de Cembrit Patina Design Line - een assortiment gevelplaten van Cembrit die allemaal dezelfde authentieke uitstraling hebben.
Naast Cembrit Patina Inline bevat de authentieke designlijn nog Cembrit Patina Rough en de originele Cembrit Patina plaat, die in sommige markten al erg bekend is.
Cembrit Patina Inline is verkrijgbaar in 3 tijdloze kleuren.
De plaat is in de massa gekleurd, om een homogene kleur te behouden wanneer ze op maat wordt gezaagd.
Ga voor meer inspiratie naar de website van Cembrit en maak kennis met Cembrit Patina Inline.
Begin oktober lanceert Cembrit een gevelvisualisator waarmee klanten de Cembrit gevelplaten kunnen weergeven op diverse types van gebouwen.

Over Cembrit Patina Inline
- Verkrijgbaar in lichtgrijs, donkergrijs en zandkleur: P050, P070 en P545
- Twee standaardmaten (1250 x 2500/3050)
- Gevelontwerp met authentieke en doorlopende lijnen
- Levendige gevel met 3D-effect

Cembrit introduceert nieuwe gevelplaat met 3D-effect.

Voor de bestekteksten van Cembrit op bestekservice.be KLIK hier

De volgende teksten zijn beschikbaar :
Cembrit Construction – Vlakke, ongekleurde, asbestvrije, vezelcementplaten met cementgrijs uiterlijk
Cembrit Cover – Vlakke, met acrylcoating gekleurde, asbestvrije, vezelcementplaten met cementgrijze kern
Cembrit Patina – Vlakke, asbestvrije, in de massa gekleurde vezelcementplaten met matte uitstraling, de natuurgevelplaat
Cembrit Solid - Vlakke, in de massa gekleurde, asbestvrije, vezelcementplaten, afgewerkt met ondoorzichtige coating
Cembrit Transparent - Vlakke, in de massa gekleurde, asbestvrije, vezelcementplaten, afgewerkt met half transparante coating
Cembrit Plank - pplankprofielen in asbestvrij vezelcement, glad of met houtstructuur, geplaatst met of zonder overlap
Cembrit Panel - Grootformaat platen in asbestvrij vezelcement, glad, stucco of met houtstructuur


Vraag informatie aan van Cembrit
 
Om meer informatie aan te vragen van Cembrit kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(41)Rf9 - Gevelafwerkingen, platen, vezelcement