De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Dossier : beveiliging van datacenters

 

Met de exponentiële groei van het datagebruik in verschillende sectoren zijn datacenters verantwoordelijk voor de beveiliging van zeer gevoelige en vertrouwelijke gegevens.
De beveiliging van deze belangrijke faciliteiten tegen gerichte sabotage of crimineel gemotiveerde aanvallen is van het grootste belang, vooral omdat inbreuken op gegevens en beveiligingsincidenten steeds duurder worden.

DE KOST VAN AANVALLEN OP DATACENTRA
De beveiliging van datacenters is vaak gericht op cyberveiligheid en de toegenomen hackingactiviteit.
Hoewel cyberaanvallen uiterst kostbaar kunnen zijn - zowel voor de organisaties die er het slachtoffer van worden als voor de mensen en bedrijven van wie de gegevens worden blootgesteld, geblokkeerd of verloren gaan - mag de beveiliging van het opslaggebouw en de gegevens niet over het hoofd worden gezien.

Datacenters spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven: administraties, gezondheidszorg, productiesites, banken, enz. Al deze faciliteiten zijn steeds vaker het slachtoffer van gerichte aanvallen, met verschillende niveaus van geweld, gaande van eenvoudige diefstal tot terroristische aanslagen.

De kosten van deze aanvallen zijn vaak moeilijk te becijferen. De gevolgen variëren van een eenvoudig verlies van vertrouwen tot kostbare operationele downtime en het risico van juridische stappen wanneer vertrouwelijke gegevens verloren gaan. Een aanval op een datacenter van de overheid kan gevolgen hebben voor de nationale veiligheid.

Een recente verijdelde bomaanslag op een datacenter in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat de fysieke beveiliging van datacenters niet over het hoofd mag worden gezien.

Beveiliging van datacenters - tekst door Betafence
Beveiliging van datacenters - tekst door Betafence

DE FYSIEKE BEVEILIGING
Om datacenters te beveiligen tegen fysieke aanvallen is het van groot belang dat middelen en budgetten worden toegewezen om deze risico's te beperken. Elk datacenter moet zodanig worden ontworpen, gebouwd en onderhouden dat het bestand is tegen indringers, of die nu opzettelijk zijn of niet.

Een doeltreffende fysieke beveiliging moet de perimeter van een site versterken tegen mogelijke inbreuken, en aanvallers afschrikken en vertragen, hoe vastberaden ze ook zijn. Bij in- en uitgangen moet voorrang worden gegeven aan geautoriseerde toegang en moet de toegang van onbevoegde personen en voertuigen worden gecontroleerd en geweigerd.

Elk datacenter is anders en zal te maken krijgen met unieke bedreigingen voor de beveiliging van de omgeving. Daarom is een passende studie essentieel om de belangrijkste risicogebieden vast te stellen en een passende oplossing voor te stellen.


Wenst u een volgende project te bespreken, KLIK HIER

SECURIFOR 4D - HOOGBEVEILIGDE PERIMETEROPLOSSINGEN OM INDRINGERS AF TE SCHRIKKEN EN TE VERTRAGEN
Securifor 4D is de ultieme omheining van gelaste gaaspanelen wanneer het hoogste veiligheidsniveau vereist is. Met zijn alternerende draden en smalle mazen is het paneel tot 10 keer sterker dan een vlak Securifor paneel.
Vertragend: het unieke kenmerk van Securifor 4D zijn de alternerende draden, waardoor het moeilijk wordt om deze door te knippen bij een poging tot inbraak. De kleine mazen bieden geen houvast om te beklimmen. Dit resulteert in een langere tijdsspanne tussen de eerste poging en de uiteindelijke opening van de omheining, waardoor de interventieteams voldoende tijd krijgen om effectief in te grijpen en te onderscheppen.
Doorkijkbaarheid: Securifor 4D biedt een uitstekende doorkijkbaarheid door de afrasteringspanelen heen, wat noodzakelijk is voor het gebruik van een CCTV-systeem.
Discrete perimeterbeveiliging: Securifor 4D heeft een minimale visuele impact op de omgeving dankzij het strakke ontwerp. De omheining kan in elke RAL-kleur worden uitgevoerd, zodat ze harmonieus aansluit bij het architecturale geheel.
Minder palen, minder toebehoren en minder beton: Securifor 4D panelen zijn verkrijgbaar in grotere breedtes dan andere Securifor panelen, terwijl ze een uitstekende stevigheid behouden. Dit maakt de installatie goedkoper, want hoe breder de panelen, hoe minder palen er nodig zijn, dus minder toebehoren, minder beton en minder arbeid.

Meer weten over Securifor 4D panelen, KLIK HIER

ONZE PROJECTERVARING
Betafence heeft vele klanten over de hele wereld geholpen om de perimeters van hun datacenters te beveiligen.
Wij hebben ook met succes unieke binnenbeveiliging voor serverruimtes ontworpen.
Wij begrijpen dat de details van elk beveiligingsproject zeer vertrouwelijk kunnen zijn, en wij verbinden ons ertoe al onze projecten met de vereiste vertrouwelijkheid te behandelen.
Wenst u een volgende project te bespreken, KLIK HIER

Vraag informatie aan van BETAFENCE BELGIUM NV
 
Om meer informatie aan te vragen van BETAFENCE BELGIUM NV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.