De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Economische en duurzame isolatie van de vloerplaat met Jackodur Atlas

 

De meeste huiseigenaren bouwen slechts één keer in hun leven een huis. Ze dienen hierbij met vele regels en wetten rekening te houden in hun planning, want een eenmaal genomen beslissing heeft duurzame uitwerkingen.
Daartoe behoort bijvoorbeeld de vraag, aan welke energetische standaard de nieuwbouw moet voldoen.
Daarbij geldt: hoe geringer de energiebehoefte voor de verwarming, hoe hoger de kans voor een goede waardeontwikkeling van het huis op de lange termijn.
En des te beter voor ons milieu. Het is dan ook raadzaam om verder te gaan dan de wettelijk voorgeschreven regelgeving. Daarvoor is een hoogwaardige thermische-isolatie noodzakelijk.
Hoe daarbij energie-efficiëntie en wooncomfort met elkaar kunnen worden gecombineerd, toont het voorbeeld van de familie Schaefer.

Ook van de opbouw goed geïsoleerd

Deze huiseigenaren verwezenlijken hun droom van een eigen huis in Altmarkkreis Salzwedel (Saksen-Anhalt): de nieuwbouw waarnaar de familie nu gaat verhuizen biedt ongeveer 250 m² woonoppervlak.
Daarbij heeft Daniel Schaefer van meet af aan grote waarde gehecht aan een economische en duurzame thermische isolatie: "Ons huis voldoet aan de Duitse KfW 40-standaard.
Bovendien verwarmen wij milieuvriendelijk met een aardwarmtepomp met sondeboring."
Ter vermijding van mogelijk energieverlies via de buitenmuren heeft de eigenaar het huis rondom goed laten isoleren – ook van de opbouw af.
De vloerplaatisolatie bestaat uit duurzaam en robuust XPS-isolatiemateriaal, een geëxtrudeerd polystyreenschuim dat warmteverliezen voorkomt en bovendien de bouwdelen beschermt.
Ook op de bovenverdieping wordt het XPS materiaal aan de geventileerde gevel toegepast.

Economische vloerplaatisolatie met JACKODUR Atlas

Een isolatie van de vloerplaat zonder koudebruggen kan bijvoorbeeld met JACKODUR Atlas voor alle gebouwtypes op een gestabiliseerde ondergrond worden gerealiseerd.
Met het gecertificeerde systeem kunnen isolatie en bekisting bovendien in één arbeidsgang worden uitgevoerd. Tijdrovende bekistingswerkzaamheden behoren daarmee tot het verleden.
Het eenvoudig en veilig te hanteren mes- en groefsysteem dat koudebruggen vermijdt, heeft de eigenaar daarbij bijzonder overtuigd: "De isolatieplaten kunnen heel eenvoudig verwerkt en nauwkeurig in elkaar gemonteerd worden."
De exact voorgefabriceerde elementen worden op de bouwplaats gemonteerd aan de hand van een montageschema.
Hierdoor ontstaat eerst een frame dat de vorm van de vloerplaat aangeeft. Vervolgens worden de isolatieplaten in dit vlak worden gelegd.
De opzij ingestoken bekistingselementen stemmen qua hoogte overeen met de dikte van de betonplaat en zorgen voor de vereiste, zijdelingse steun.
Ze fungeren tevens als bekisting. JACKODUR Atlas zorgt hierdoor voor alle gebouwtypes op een gestabiliseerde ondergrond voor een economische vloerplaatisolatie zonder koudebruggen.
Door de keuze van de dikte van het isolatiemateriaal kunnen isolatiewaarden volgens de Duitse energiebesparingsverordening (EnEV) tot en met de passiefhuis-standaard worden gerealiseerd – voor toekomstgerichte gebouwen, van woonhuis en kantoorruimte tot en met openbare inrichtingen zoals kleuterscholen en scholen.

XPS – robuust materiaal met bewezen lange levensduur

Ook bij het thema thermische-isolatie zitten de verschillen in het detail. Eén van de uitzonderingen onder de isolatiematerialen is XPS dat geldt als bijzonder economisch, drukstabiel, duurzaam en ongevoelig voor vocht.
Dankzij deze eigenschappen is het isolatiemateriaal de keuze voor de vloerplaat of voor het dak.
De platen uit het systeem JACKODUR Atlas kunnen eenvoudig verwerkt en tijdbesparend gelegd worden.
Op deze wijze zorgen toekomstige eigenaren voor een duurzame en effectieve isolatie van de vloerplaat.

Meer informatie over de JACKODUR-producten vindt u onder www.jackon-insulation.com.

Economische en duurzame isolatie van de vloerplaat met Jackodur Atlas

Over JACKON Insulation:
Al meer dan 30 jaar is JACKON Insulation GmbH nationaal en internationaal succesvol als producent van hoogwaardige XPS isolatiematerialen en bouw- en tegelelementen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (XPS).
Het bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers en naast zijn twee vestigingen in Duitsland tevens filialen in België, Frankrijk en Zwitserland.
Met de ontwikkeling van innovatieve producten, zoals JACKODUR®-isolatiematerialen en JACKOBOARD®-bouwelementen en -tegelelementen, heeft JACKON Insulation GmbH zich toekomstgericht opgesteld in een zwaar concurrerende markt en behoort het bedrijf nu tot de pioniers in de isolatiebranche.

Vraag informatie aan van JACKON INSULATION GMBH
 
Om meer informatie aan te vragen van JACKON INSULATION GMBH kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.