De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Een zomerse jas voor de Amsterdam ArenA

 

De Amsterdam ArenA heeft een grootscheepse ‘upgrade’ gekregen.
Sinds kort is de eye-catcher van dit multifuncionele stadion de nieuwe gevel van Serge Ferrari.
De nieuwe gevel beschermt de ArenA tegen de zon en vermindert de warmte in het gebouw tot 81%.

Serge Ferrari is wereldleider in flexibele composietmateriaaltechnologie en werkt mee aan steeds vernieuwende projecten, zoals de nieuwe gevel bij de Amsterdam ArenA.
Een volledige ArenA - met een capaciteit van 54.000 zitplaatsen – voorzien van zonnewering die praktisch is en waarmee de esthetiek van de gevels niet verloren gaat, is een bijzondere opdracht. Bij het ontwerp hielden ze rekening met het huidige aanzicht van het gebouw, waardoor de vormen enkel versterkt worden. Serge Ferrari realiseerde dit project in samenwerking met Poly-Ned.

Bescherming tegen zon en warmte
Om de volledige ArenA te voorzien van gaasweefsels, zijn er verschillende fases ingepland om het gebouw stap per stap te beschermen tegen de zon. In april 2018 werd de eerste fase van de verbouwing aan de oostzijde afgerond.
Serge Ferrari heeft de buitengevel van de ArenA voorzien van circa 900m2 gaasweefsel van type Frontside View 381. In totaal werden er 19 stroken gaasweefsel geplaatst van zo’n vier meter breed in verschillende hoogtes met lengtes tot liefst 12 meter.
Frontside View 381 is een gaas voor textiele façades dat ontworpen is om het zicht van binnen naar buiten te behouden. In nieuwbouw- en renovatieprojecten vermindert het de warmte in het gebouw tot wel 81%, afhankelijk van de kleuren van het gaas. Daarnaast is het duurzaam en bestand tegen de gevolgen van weersinvloeden zoals wind, hagel en zonnestraling.

Foto : Amsterdam Arena
Foto : Amsterdam Arena

Kleur en zicht behouden
De architect koos voor de gaasweefsels de kleur “Beaten Metal”, omdat die aanleunt bij de originele kleuren van de ArenA. Het materiaal verschilt in de voor-en achterzijde van kleur. In dit project is de aluminiumkleur naar de gevel toe gemonteerd en de donkergrijze kleur naar de buitenkant. Dit zorgt voor een mooie strakke geveluitstraling aan de buitenkant en dankzij de open structuur van het textiel wordt het zicht niet belemmerd.
Nu de eerste fase is afgerond, staan er twee volgende fases op de planning. In de toekomst zullen er nog zeker twee gevels bekleed worden met het gaasweefsel van Serge Ferrari door Poly-Ned.

Over Serge Ferrari
De Serge Ferrari Group ontwerpt, produceert en distribueert hoogwaardige, milieuvriendelijke en flexibele composietmaterialen.
Een unieke eigenschap is dat de producten oplossingen bieden voor technische uitdagingen op drie gebieden: architectuur, exclusieve membranen voor uiteenlopende sectoren (zoals de bouw, industrie, meubels en yachting) en samengestelde stoffen voor consumentenproducten.
Het belangrijkste concurrentievoordeel van Serge Ferrari is de onderscheidende technologie, Précontraint®, en de bijbehorende eigen industriële expertise.
Serge Ferrari heeft drie productievestigingen, één in Frankrijk en twee in Zwitserland en is aanwezig in 80 landen met acht dochterondernemingen (VS, Japan, Hong Kong, Brazilië, India, China, Turkije en Duitsland). Serge Ferrari beschikt over twee kantoren in Spanje en in Dubai en heeft een netwerk van meer dan 100 distributeurs. Wereldwijd heeft Serge Ferrari 830 medewerkers.
Aan het einde van 2017 rapporteerde Serge Ferrari een omzet van 172 miljoen euro, waarvan 75% buiten Frankrijk werd gegenereerd.

Vraag informatie aan van SERGE FERRARI
 
Om meer informatie aan te vragen van SERGE FERRARI kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.