De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Eigenzinnige, exclusieve vloeren voor Antwerps tophotel

 

Antwerpse hotel Radisson Blu Astrid, gelegen aan het Koningin Astridplein, onderging een grondige metamorfose.
Het grootste deel van het beeldbepalende gebouw van de vermaarde architect Michael Graves werd volledig gerenoveerd op verzoek van de internationale groep Algonquin.
De vloeren in de ovalen feestzaal en de ontbijtruimte zijn exclusieve ontwerpen van het Moduleo designteam in samenspraak met de Londense designer Alex Kravetz.
Het hotel biedt een mooi uitzicht op de indrukwekkende 16e eeuwse architectuur van de omgeving rond het Antwerpse Centraal Station.
Voor het ambitieuze interieurontwerp ging de bouwheer in zee met Alex Kravetz Design (AK Design) uit Londen en FCM Architects uit Brussel.
Beide gerenommeerde kantoren ontwikkelden samen het nieuwe interieurontwerp.
De 255 hotelkamers werden gerenoveerd. Ook alle vergaderruimtes werden opnieuw ingericht om een tijdloos en functioneel decor te bieden voor evenementen.
In een laatste fase van de metamorfose werden de ontbijtzaal, de feestzaal, de bar en de lobby gemoderniseerd, zodat het hotel opnieuw de grandeur van vroeger uitstraalt.

Eigenzinnige, exclusieve vloeren voor Antwerps tophotel

‘HONGAARSE PUNT’ IN CUSTOM MADE KLEUREN
In de prachtige ovalen feestzaal werd geopteerd voor een exclusieve, eigenzinnige Moduleo Moods vloer.
Een ontwerp van de hand van het Moduleo designteam in samenspraak met de Londense designer.
“Hier werd gebruik gemaakt van de Moduleo Moods Chevron of “Hongaarse Punt” in custom made kleuren, vertrekkende vanuit bestaande dessins zoals Country Oak en Verdon Oak.
De ovalen ruimte werd opgedeeld in 8 stralen. Vanuit het midden van deze 8 delen werden de Moods Chevron doorgelegd, zonder in tandvorm te werken.
Waar de Moods Chevron-stroken de stralen van de cirkel overschreden, werden ze doorgesneden.
Vertrekkend vanuit de middenlijn van een volgend deel, sloten deze perfect aan bij het vorige deel.
In het midden van de ruimte werd een grote achthoek op maat gecreëerd”, aldus Stefan Cnapelynck van IVC Group.
De plaatsing was een huzarenstukje, vakkundig uitgevoerd door het installatieteam onder leiding van Peter Jame en de rma DIJA Vloer- en Wandbekleding uit Maaseik.

SPELEN MET HOUTKLEUREN
In de ontbijtruimte ging de voorkeur uit naar een Custom Made XL Diamond Patroon.
Er werd een keuze gemaakt uit de volledige collecties Moduleo Transform en Moduleo Impress.
“Hier opteerde de Londense designer voor een warme mix uit de IMPRESS houtcollectie van drie kleuren, speels en gedurfd afgewisseld met een vierde houtkleur die synchroon herhaald werd.
Dit gebaseerd op het Origami Moods patroon, zij het XL, en opnieuw Custom Made wat de kleuren betreft.
De ruimtes werden stijlvol gekadreerd met een Moduleo Impress standaard plank, wat het plaatje volledig maakt.
Het oorspronkelijke ontwerp in hout was, omwille van budgettaire redenen, niet haalbaar en tevens beperkt in mogelijkheden.
Wat perspectieven opende voor een nog originelere vloer, onderhoudsvriendelijker dan echt parket.
Dit betekent waterbestendig, long life no polish, niet op te schuren en minder onderhevig aan beschadigingen door bv. naaldhakken en andere, zware puntbelastingen.
De vloer is nauwelijks te onderscheiden van parket, blijft langer mooi, en biedt een akoestisch surplus ten opzichte van parket en laminaat”, besluit Cnapelynck.

BEYOND FLOORING: OVER IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten.
IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels.
Met 1.600 medewerkers in 8 productie-units in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 120 miljoen m2 vinylvloeren.
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise.
Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(43)Aa - Vloerafwerkingen, systemen, alg.