De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Inhuldiging van de anechoïsche kamers van AGC Glass Europe in Gosselies

 

In aanwezigheid van tal van prominenten uit de politiek, de industrie en van de pers huldigde de Minister-President van Wallonië, Willy Borsus, op 15 maart in Gosselies (Charleroi, België) de twee anechoïsche kamers van het AGC Technovation Center (R&D centrum) in.
Deze infrastructuur is bestemd voor het ontwikkelen en testen van de AGC-technologie van beglazing met ingebouwde antennes, die wordt uitgewerkt om in te spelen op de groeiende nood aan connectiviteit.

Inhuldiging van de anechoïsche kamers van AGC Glass Europe in Gosselies

Deze ruime kamers zijn bekleed met materiaal dat de elektromagnetische straling absorbeert om de wanden volledig galmvrij te maken.
Ze huisvesten alle nodige uitrusting om de ontvangst/verzending van elektromagnetische golven te meten met het oog op de communicatie tussen voertuigen onderling en met hun omgeving, en via de ramen van gebouwen.
De komst van 5G en van de zelfrijdende wagen zal deze behoeften alleen maar doen toenemen.

De investering van ongeveer 10 miljoen €, met Waalse steun, zal ook als technologisch platform dienen voor de actoren die bij de problematiek van de connectiviteit in Wallonië betrokken zijn.
Het betreft dus zowel de Waalse autoriteiten als bepaalde industriële sectoren zoals transport, bouw, telefonie. Deze investering zal een twintigtal banen scheppen.

Vraag informatie aan van AGC Glass Europe
 
Om meer informatie aan te vragen van AGC Glass Europe kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.