De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

IVC’s nieuwe Flooring Development Centre in Waregem

 

Toonbeeld van functioneel design
Wie op de E17 rijdt in Waregem, kan niet naast het gloednieuwe Flooring Development Centre kijken.
IVC Group bracht er niet alleen zijn commerciële en designafdeling in onder, maar ook een inspirerende showroom voor de klanten.
Glenn Sestig, de architect met wie IVC samenwerkte voor dit project, stond voor een dubbele uitdaging: de iconische uitstraling van het gebouw met zijn hoekige vormen en hellende dakstructuur bewaren, én het pand aanpassen aan de hedendaagse vereisten van IVC.

IVC had een bijzonder gedetailleerde verlanglijst voor deze architecturale evenwichtsoefening:
“Het nieuwe Flooring Development Centre moest een inspirerende plek worden waar klanten, designers en architecten uit de hele wereld op een intuïtieve manier kunnen kennismaken met IVC’s nieuwste realisaties op het vlak van design, innovatie en R&D.” zegt Cindy Van Moorleghem, marketing director bij IVC.

IVC’s nieuwe Flooring Development Centre in Waregem

Een boeiende customer journey creëren
Deze nieuwe locatie omvat niet alleen de commerciële afdeling en de designafdeling van IVC, maar ook een inspirerende showroom voor alle commerciële en residentiële merken.
Dit vloerenwalhalla is door een slim gebruik van materialen en designelementen onderverdeeld in zones. Bezoekers worden er intuïtief van de ene naar de andere ruimte geleid.
Hun ontdekkingsreis ziet er als volgt uit:

1. De IVC Commercial Library
Hier worden de IVC-collecties voor de projectmarkt getoond met behulp van aanpasbare moodboards en units voor productstalen op de gestripte betonmuren.
Bezoekers kunnen ook even verpozen in de coffeecorners, wat bijdraagt tot de informele, inspirerende vibe in deze zone.

2. Het Moduleo House
In het huis maken de bezoekers kennis met de residentiële luxevinylvloeren van IVC. Hier heerst een meer huiselijke sfeer en ligt de nadruk vooral op schoonheid, functionaliteit en comfort.

3. De Residential Market Place
Pakt uit met alle B2B-merken van IVC. Hier stellen kopers naar wens hun eigen assortiment samen en laten retailers zich inspireren om de vloeren op een gelijkaardige manier te presenteren in hun eigen winkels.

Design dat samenwerking bevordert
IVC en Glenn Sestig werkten een design uit dat een functionele rol speelt in het Flooring Development Centre.
“Glenn Sestig en zijn team hebben elke verdieping een andere esthetische identiteit meegegeven”, licht Cindy toe.
“Op de eerste verdieping werd gekozen om groentinten en contrasterende materialen te combineren tot een harmonieus geheel, waar onze commerciële teams zich helemaal thuis zullen voelen.
Op de tweede verdieping worden intensere donkerrode kleuren gebruikt om een stimulerende omgeving op maat te creëren voor onze creatieve teams.”
De conclusie van de architect over dit project? “Het Flooring Development Centre is een schitterend voorbeeld van hoe je in een pand architectuur en materialen kunt samenbrengen en combineren tot een esthetisch geheel dat de bedrijfsvisie uitdraagt”, besluit Glenn.
“Bij IVC levert dit een gebouw op waar de internationale groep kan uitpakken met zijn innovatieve ontwikkelingen op het vlak van technologie, esthetiek, comfort en duurzaamheid. Het perfecte bewijs dat IVC ‘beyond flooring’ gaat!”

Zin om ons nieuwe Flooring Development Centre zelf te ontdekken?
Maak een afspraak met een van onze commerciële medewerkers.

Vraag informatie aan van IVC
 
Om meer informatie aan te vragen van IVC kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.