De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

IVC’s nieuwe Flooring Development Centre in Waregem

 

Wie recent nog op de E17 in Waregem heeft gereden, zal wellicht de renovatie zijn opgevallen van een iconisch gebouw.
De Belgische vinylvloerenproducent IVC Group brengt namelijk zijn nieuwe Flooring Development Centre onder in het bekende complex met de opvallende hoekige vormen en reusachtige hellende dakstructuur.
Vanaf februari 2019 nemen de commerciële afdeling en de design- afdeling van IVC hun intrek in het gebouw en kunnen klanten er inspiratie komen opdoen in de showroom.
IVC Group nam Glenn Sestig onder de arm om het bijzondere gebouw de 21e eeuw binnen te loodsen.

“Samenwerken met Glenn Sestig en zijn team was van begin tot einde enorm inspirerend”, zegt Cindy Van Moorleghem, Marketing Director bij IVC Group, terwijl ze met de Gentse architect terugblikt op de succesvolle samenwerking, die eind 2017 begon.
De modernisering van het gebouw waarin IVC’s Flooring Development Centre vandaag gevestigd is, ging echter gepaard met heel wat esthetische en functionele uitdagingen.
Het brutalistische gebouw dat eind jaren tachtig ontworpen werd door architectenduo J. Verbauwhede en P. Vandekerkhove, springt in het oog en is bovendien erkend als bouwkundig erfgoed.
Glenn Sestig stond dan ook voor een dubbele uit- daging: de originele kenmerken en uitstraling van het gebouw bewaren én het pand aanpassen aan de hedendaagse vereisten van IVC.

IVC’s nieuwe Flooring Development Centre in Waregem

De renovatie van een icoon “De kenmerkende vorm van het gebouw kwam er wellicht op uitdrukkelijke vraag van de oorspronkelijke opdrachtgever”, zegt Glenn Sestig. “Als je eens om je heen kijkt, begrijp je snel waarom.
De andere complexen langs de E17 zijn allemaal rechthoekig, met platte daken.
Het gebouw valt meteen op door zijn grote, hellende dakconstructie.
Het is een uniek en iconisch gebouw, dat lokaal uitgegroeid is tot een echte blikvanger.
Onze grootste uitdaging bestond erin eigentijdsheid en functionaliteit toe te voegen, zonder al te veel aan de bestaande structuur te raken.”
IVC had een bijzonder gedetailleerde verlanglijst voor deze architecturale evenwichtsoefening.
“Onze productiesite en ons hoofdkantoor in Avelgem waren te klein geworden om de wereldwijde groei van IVC te kunnen bij benen”, vult Cindy aan.
“Daarom besloten we om de showroom, de commerciële afdeling en de designafdeling, samen goed voor een honderdtal medewerkers, te verhuizen naar Waregem, terwijl de productie en de logistieke activiteiten in Avelgem blijven.
Het nieuwe IVC Flooring Development Centre moest een inspirerende plek worden, waar klanten, designers en architecten uit de hele wereld op intuïtieve manier kunnen kennismaken met IVC’s recentste realisaties op het vlak van design, innovatie en R&D.

Om verder te lezen, download de bijgevoegde brochure.

Beyond flooring: over IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor corporate & kantoren, retail, horeca en recreatie, woonprojecten, onderwijs en gezondheidszorg.
IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels.
Met 1.600 medewerkers in 10 productie-units in België, Luxemburg, Verenigde Staten en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 180 miljoen m² vinylvloeren.
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise.
Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

Brochures

Brochures
Preview Beschrijving Bedrijf Openen
IVC’s nieuwe Flooring Development Centre in Waregem
brochure: IVC’s nieuwe Flooring Development Centre
IVCIVC Openen

Vraag informatie aan van IVC
 
Om meer informatie aan te vragen van IVC kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(43)Tn6 - Vloerafwerkingen, soepele tegels, vinyl