De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

JACKODUR® Maxi - nieuwe randbekisting voor een uitzonderlijke isolatie van betonvloeren

 

Het warmteverlies kan aanzienlijk zijn via het plafond van de bovenverdieping, aangezien zich erboven vaak enkel een koude zolder bevindt.
Velen vergeten dat warmte ook via de randen van de vloeren kan ontsnappen.

Het is daarom beter om bij nieuwbouwprojecten geen half werk te verrichten en ervoor te zorgen dat er nergens koudebruggen ontstaan in de isolatie van de betonnen vloerplaten, met bijzondere aandacht voor de vloerranden.
Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de warmte blijft waar ze nodig is: de leefruimtes.

JACKODUR® Maxi isolerende bekisting past zich aan aan de dikte van de buitenisolatie van de muur

De nieuwe isolerende bekisting JACKODUR® Maxi vervolledigt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation.
Het beschikt over dezelfde bewezen eigenschappen als de JACKODUR® isolatierandbekisting (JDS) maar onderscheidt zich door zijn geoptimaliseerde diktes, aangepast aan de standaarddiktes van buitenmuurisolatie van 80, 140 en 160 mm.
Dit levert een aanzienlijk voordeel op. Het volstaat de Maxi-isolatierandbekisting te bestellen in de vereiste dikte die overeenkomt met de dikte van de buitenmuurisolatie, wat een gunstig effect heeft op de kosten.

Geen koudebruggen met de hoogwaardige thermische isolatie XPS

Zoals alle JACKODUR®-producten, is ook dit bekistingselement van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim uiterst stevig, drukbestendig, en waterafstotend en onderscheidt het zich door zijn uitstekende warmte-isolerende eigenschappen.
Met een warmtegeleidingsvermogen van slechts λD = 0,035 W/(m·K), garandeert deze nieuwe randbekisting een zeer hoog isolerend vermogen.

Bovendien heeft de JACKODUR® Maxi isolatierandbekisting een geoptimaliseerde vorm: de dwarslat die als ondersteuning dient voor de isolerende bovenwand van de constructie wordt vooraf in de fabriek verlijmd in de daarvoor voorziene groef.
Ook deze lamel is gemaakt van XPS. Zo is men er zeker van dat er geen koudebruggen ontstaan.
De isolerende bekisting wordt met twee lijmstroken JACKODUR® constructieschuim aan de muur te bevestigd.
Het schuim biedt een uitstekende hechting aan het metselwerk en sluit voegen en uitsparingen in de isolatielaag zonder koudebruggen.

Snelle installatie zonder ontkisting

Het handige kliksysteem zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing.
Bovendien bieden de stevige panelen een dubbel voordeel: niet alleen maken ze een isolatie zonder koudebruggen mogelijk, de bekisting vergemakkelijkt ook het storten van de betonvloer. Alle werken worden in één stap uitgevoerd en er is geen ontkisting vereist. Dit levert een kostbare tijdswinst op.

JACKODUR® Maxi vervolledigt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation.
JACKODUR® Maxi vervolledigt het gamma hoogwaardige vloerisolatie- en bekistingsproducten van JACKON Insulation.

Een reliëfstructuur voor een betere hechting van het pleisterwerk

De volgende stap van de werkzaamheden gaat al even snel: de gewafelde structuur van de Maxi-isolatierandbekisting creëert een ideale ondergrond voor het pleisterwerk en biedt het product een zeer goede hechtkracht, zonder voorbehandeling of extra hechtprimer.

Deze makkelijk te plaatsen vloerrandbekisting is geschikt voor alle soorten wanden en is beschikbaar voor betondiktes tussen 180 en 250 mm.
De gebruiker vindt precies wat hij nodig heeft voor het isoleren van vloerranden van gewapend beton – ongeacht de dikte ervan, en voor het isoleren van de buitenmuur.
De JACKODUR® Maxi-isolatierandbekisting voldoet perfect aan de allerhoogste eisen.

Over JACKON Insulation:
Al meer dan 30 jaar is JACKON Insulation GmbH nationaal en internationaal succesvol als producent van hoogwaardige XPS isolatiematerialen en bouw- en tegelelementen van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (XPS).
Het bedrijf heeft meer dan 300 medewerkers en naast zijn twee vestigingen in Duitsland tevens filialen in België, Frankrijk en Zwitserland.
Met de ontwikkeling van innovatieve producten, zoals JACKODUR®-isolatiematerialen en JACKOBOARD®-bouwelementen en -tegelelementen, heeft JACKON Insulation GmbH zich toekomstgericht opgesteld in een zwaar concurrerende markt en behoort het bedrijf nu tot de pioniers in de isolatiebranche.

Cobosystems biedt bestekteksten aan voor het gamma van Jackon Insulation, ook op bestekservice.be :
Voor bestekservice KLIK hier

Vraag informatie aan van JACKON INSULATION GMBH
 
Om meer informatie aan te vragen van JACKON INSULATION GMBH kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(13.9)Xn7(M2) - Funderingen / hulpstukken, verloren bekisting, XPS, therm. isol.
(43.9)Ra(M2) - Vloerafwerkingen, isolatieplaten, alg., thermisch isolerend