COBOSYSTEMS

Poort van Dendermonde wordt de nieuwe gevangenis van Dendermonde

Poort van Dendermonde wordt de nieuwe gevangenis van Dendermonde
10-10-2022
Poort van Dendermonde is een nieuwe gevangenis waar 444 mannelijke gedetineerden zullen worden ondergebracht.
Het concept van de gevangenis is vernieuwend en past in een humane en evoluerende visie op detentie waarin de voorbereiding van de gedetineerde op re-integratie in de samenleving centraal staat. Interbuild, in het BAM PPP-consortium, heeft het DBFM-contract (Design, Build, Finance & Maintain) binnengehaald.
Het ontwerp en de engineering is gedaan door Jaspers-Eyers en Beel Architecten en VK Engineering en draagt bij aan een goede oriëntatie en stimuleert het gemeenschapsgevoel.
De bouw begon op 29 september 2020 en zal naar verwachting in oktober 2022 worden afgerond.

samenwerking & coördinatie
Justitie stelt strenge eisen aan deurconcepten.
Een goede samenwerking en afstemming met deurenfabrikant Eribel was cruciaal. Celdeuren, verkeersdeuren en deuren in de ontvangstruimten met hoge prestatie-eisen werden allemaal uitgerust met onze sloten.
Er werden verschillende deurtypes gevraagd met verschillende veiligheidseisen en functionaliteitseisen.
In samenspraak met Eribel zijn verschillende veiligheidsslotoplossingen gekozen en door B&B Locks verder ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen.

3 verschillende soorten sloten
Voor dit project heeft B&B Locks 1175 sloten geleverd, verdeeld over 3 verschillende slottypes. Hierbij werd voornamelijk gebruik gemaakt van het G1-2P slot, een elektromechanisch veiligheidsslot bestaande uit een mechanisch slot in het deurblad en een elektrische sluitplaat in het deurkozijn.
Voor sommige mechanisch bediende deuren werd ons G1M-model, een mechanisch veiligheidsslot met een massieve schuifgrendel met cilinder en handgreep, geïnstalleerd.
Verder is voor een aantal technische deuren gekozen voor een nieuwe mechanische uitvoering van het A1 slot om aan de verschillende eisen van justitie te voldoen.

B&B LOCKS BVBA

Adres:
Uilenbaan 88, unit 3
2160 Wommelgem
Telefoon:
03 326 36 30
Website:

Product

A1 Locks