De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Ritmo: nieuwe kolomradiator van Vasco combineert retrolook met warmtecomfort

 

Zowel in nieuwbouw als renovaties is Ritmo een uitstekende designoplossing.

Met de nieuwe Ritmo-radiator verbindt verwarmingsspecialist Vasco de warmte van het verleden met de stijlvolle uitstraling van een modern design.
En dat zonder een uitstekende warmteafgifte uit het oog te verliezen.
Dankzij zijn authentieke karakter is de Ritmo een uitstekende keuze voor retroliefhebbers, die tegelijk een modern warmtecomfort gegarandeerd willen zien.
Met hun robuuste karakter gaven en geven de gietijzeren radiatoren van weleer een onweerstaanbaar cachet aan klassieke herenhuizen en moderne lofts met een industriële uitstraling.
Met de introductie van Ritmo bewijst Vasco dat moderniteit niet noodzakelijk ten koste hoeft te gaan van authenticiteit.
Dankzij de strakke ritmische lijnen en zachte rondingen herinnert de Ritmo aan de gietijzeren kolomradiatoren van vroeger.
Toch zijn het onmiskenbaar hedendaagse radiatoren die een hoog warmtecomfort garanderen.

Energiezuinig verwarmen op lager temperatuur
De innovatieve uitvoering in staal garandeert immers een hoog warmtecomfort.
Dankzij zijn forse afmetingen garandeert de Ritmo qua warmteafgifte uitstekende resultaten.
Heel grote en hoge ruimtes vormen geen enkel probleem. En ook verwarmen op een lage, energiezuinige verwarmingstemperatuur is perfect mogelijk.
De Ritmo is daarom zowel interessant voor bestaande woningen, grondige energetische renovaties als voor nieuwbouw.

Verticaal en horizontaal
Met hun karakteristieke retro-uitstraling zijn deze kolomradiatoren beschikbaar in twee, drie of vier kolommen voor extra warmteafgiftecapaciteit.
De verticale variant is beschikbaar in de hoogtes 1500, 1800, 2000 en 2200 millimeter, met zes tot zestien elementen.
In deze versie heeft de Ritmo ook altijd een universele midden aansluiting, die een hoog installatiegemak garandeert.
De horizontale Ritmo is verkrijgbaar in de hoogtes 300, 400, 500, 600 en 900 millimeter, met tien tot veertig elementen. 450 millimeter breed of 1800 millimeter.
Dankzij de relatief brede openingen, die gemakkelijk te reinigen zijn, is de horizontale Ritmo een uitstekende keuze voor toepassing in openbare ruimtes.
Uniek voor de horizontale versie, is de montage met vrijstaande standvoet. Zo kan de Ritmo helemaal vrijstaand opgesteld worden, bijvoorbeeld voor een grote raampartij.

Onzichtbare lasnaden
Door de hoge afwerkingsgraad, zonder zichtbare lasnaden, gaat alle aandacht naar de verticale ritmiek.
De Ritmo-collectie is een schijnbaar eenvoudige collectie die in elk interieur thuishoort.
Zowel in moderne interieurs en lofts als in meer klassieke en zelfs landelijke woningen past de Ritmo perfect in de stijl van de woonst.
De Ritmo is in twee kleuren beschikbaar: puur wit of ritmisch zwart.

Flexibiliteit
Ritmo biedt maximale flexibiliteit aan de installateur. Hij kan er immers zelf voor kiezen om de aanvoer- en retourleiding links of rechts te plaatsen.
Bovendien stelt Vasco een versie met geïntegreerd ventiel ter beschikking.
Hetzelfde geldt voor de bevestigingsmogelijkheden. Vasco biedt verschillende oplossingen voor bevestiging tegen de wand.
Er is een ophangsysteem (wandconsoleset) in dezelfde kleur als de radiator met een vaste wandafstand, of een telescopische montageset voor een variabele wandafstand.
Voor extra comfort én handdoekdroogfunctie is de Ritmo-collectie verkrijgbaar met een handdoekbeugel in chroom om je handdoeken makkelijk te drogen.
Voor onvoldoende draagkrachtige wanden biedt Vasco een ondersteunvoet om het gewicht van de radiator op de grond te laten rusten.
Daarbij zijn verschillende rozetten verkrijgbaar, om zo de ondersteunvoet in de vloerplaat of bovenop de vloer te plaatsen.

Ritmo: nieuwe kolomradiator van Vasco combineert retrolook met warmtecomfort

Over Vasco Group
Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat.
Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit.
De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland.
Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming.
Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak.
De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen. Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Vraag informatie aan van VASCO
 
Om meer informatie aan te vragen van VASCO kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(56.4)Xa - Verwarmingslichamen/C.V., plaatradiatoren, alg.