De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Over RUBET BV

RUBET BV

Adres:
Eenlandsweg 11
Postcode:
4661 LH toon kaart
Plaats:
Halsteren
Land:
Nederland
Tel.:
+31 16 4685311
Fax:
+31 16 4684447
URL:
Email:
 


SECURITON - rubberen veiligheidstegels
SECURITON - rubberen noppen waarschuwingstegels.
SECURITON - rubberen soepele informatietegels.

Duurzaamheid.
De gepatenteerde SECURITON tegels zijn opgebouwd uit een betonnen trottoirtegel met een rubberdeklaag, al dan niet voorzien van afgesloten valdempende luchtkamers.
Samen met de vernuftig uitgedachte wijze van bevestiging is het resultaat een bewezen duurzame tegel voor speelplaatsen en geleideroutes voor mensen met een visuele beperking.

De tegels behouden hun functionele eigenschappen over de volle levensduur van minstens 15 jaar en kunnen bij een stedelijke herinrichting hergebruikt worden. SECURITON tegels zijn bestendig tegen de belasting van onderhoudsverkeer, borstelwagens, hogedrukspuiten, tegen extreme weersomstandigheden,ultraviolette straling en vandalisme.

Veiligheid.
De SECURITON tegels zijn ontworpen en bewezen voor hun functie (waarschuwingsmarkering, informatiemarkering en valdemping).

De SECURITON tegel is een echte “rubbertegel”, gemaakt van Styreen
Butadeen Rubber (SBR) of EPDM voor gekleurde tegels. Alle SECURITON tegels zijn uitgerust met een slipvrij afwateringsprofiel. Vele veiligheidstegels worden op de markt gebracht als “rubbertegel” ,terwijl deze in feite bestaan uit granulaat van vermalen, afgedankte autobanden, vermengd met een kunsthars. De EEG heeft recentelijk
met de autobandenindustrie de afspraak gemaakt, dat er vanaf 2009 geen hoogaromatische oliën meer zullen worden verwerkt in de autobanden. In Zweden is dit al verboden vanaf 1997. Hoogaromatische oliën worden in autobanden verwerkt als weekmakers voor het bandenoppervlak, maar bevatten ook hoge concentraties aan
polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s). De afspraken van de EEG met de autobandenindustrie zullen te maken hebben met de gevaren van deze autobanden voor mens en milieu. Tegels met granulaat van vermalen autobanden kunnen dus risico’s van
PAK’s opleveren. Met de SECURITON veiligheidstegel loopt u deze risico’s met betrekking tot PAK’s niet. SECURITON tegels zijn derhalve veilig voor mens en milieu.

Betrouwbaarheid.
Rubet BV verricht continu onderzoek naar de “leefwereld” waar de verschillende tegels dagelijks mee van doen hebben en toont een voortdurende open houding naar productverbetering en innovatie. Zo kunnen bijvoorbeeld de Securitontegels de moderne UMTS/GPS informatie technologie in de openbare ruimte ondersteunen.
De lange levensduur van de tegels staat garant voor financiële betrouwbaarheid.
De Securiton tegels zijn beschikbaar in de standaardmaat 30x30 cm.

Productgegevens.

SECURITON veiligheidstegel
De veiligheidstegel wordt toegepast als veiligheidstegel op kinderspeelplaatsen
en als informatietegel in geleideroutes en voldoet aan de normen betreffende veerweg en valdemping. Kritische valhoogte: HIC= 1000 bij 1,60 m. Bewezen is, dat de SECURITON veiligheidstegel na 13 jaar gebruik haar valdempend vermogen heeft behouden (Gemeente Almere: HIC=1000 bij gemiddeld 1.71). Het is de enige luchtgeveerde veiligheidstegel ter wereld. Maar wat minstens zo belangrijk is, is dat de dempings- eigenschappen niet door indringend vuil en zand beïnvloed kunnen worden. Bij poreuze materialen, holle ruimtes in het bovenvlak of een vlakke randaansluiting met de ondergrond of de zijden is dat wel het geval. De SECURITON veiligheidstegel is en blijft veilig. Het oppervlak is als gevolg van het bijzondere afwateringsprofiel slipvrij, zonder schurende randen of loslatende deeltjes, zoals bij veel rubbergranulaat tegels.

SECURITON tegels voor geleideroutes (algemeen)
In geleideroutes is contrast van doorslaggevend belang. Contrasten in de route geven belangrijke aanduidingen voor de visueel gehandicapten.
In geleideroutes vormt rubber het beste contrast (podotactiel en in geluid) met beton en steenachtige materialen. De Securiton verankering van het rubber in de beton maakt voorts, dat de rubber niet kan krullen of loslaten.
Voorts geeft de tegel een duidelijk contrast in kleur (zwart in een geleideroute met lichte materialen; geel in combinatie met donkere materialen).
Vervolgens is er ook nog het reliëf op de tegel. De geleideroute heeft een
ribbelstructuur, die de looproute aangeeft en die bij de waarschuwingsmarkering wordt onderbroken door de noppenstructuur.
Gelijmde of thermoplastische verbindingen zijn weliswaar gemakkelijk aan te brengen op bestaand materiaal, doch blijken na korte tijd onder invloed van weersomstandigheden en intensief gebruik gemakkelijk los te laten. De SECURITON constructie kent deze problemen niet.
Als gevolg van het gebruikte rubbermateriaal is het uitgesloten, dat de tegel het daglicht reflecteert, waardoor slechtzienden juist verblind kunnen worden. Bij de z.g. aluminium klanktegels is dat wel het geval.
Het rubbermateriaal zorgt er ook voor, dat geluidsnormen bij belasting door gemotoriseerd- en winkelend verkeer niet worden overschreden.

Steunpunt Straten vzw heeft in samenwerking met het gemeentebestuur van Duffel, de Belgische Confederatie van Blinden en Slechtzienden (BCBS) en Rubet BV een proefopstelling uitgewerkt,voorzien van de nieuwe SECURITON waarschuwings- en informatietegel. Een geleideroute met twee zebrapaden in de Rooienberg, ter hoogte van het ziekenhuis en de verzorgingsinstelling van Duffel, is uitgerust met geleidelijnen en rubberen SECURITON informatie- en noppen waarschuwingstegels.
De tegels zijn leverbaar in de kleuren geel en zwart.

SECURITON noppen waarschuwingstegels.
Deze nieuwe niet verende rubberen noppentegel is speciaal ontworpen voor geleideroutes. Noppen waarschuwingsmarkeringen maken de visueel gehandicapte voetganger alert op een gevaarlijke situatie, zoals bijvoorbeeld een oversteekplaats. In samenwerking met de BCBS (België) ,VIZIRIS en CROW (Nederland) is dit innovatief geschrankte noppenprofiel ontwikkeld, waardoor het waarschuwingssignaal haast niet te missen is.

SECURITON informatietegels
Informatietegels hebben als doel de visueel gehandicapte voetganger alert te maken op een verandering in de geleideroute, die niet onmiddellijk gevaar oplevert , zoals bijvoorbeeld een aftakking in de geleideroute. Ook kan het een plaats aanduiden, waar (al dan niet auditieve) voetgangersinformatie beschikbaar is, zoals onthaalkiosken, brandmelders etc.

Producten van RUBET BV

Producten van RUBET BV
Info Preview Product Beschrijving Brochures Bestekteksten CAD files
Securiton Vloerafwerkingen/buiten, tegels, rubber   Bestekteksten  

Vraag informatie aan van RUBET BV
 
Om meer informatie aan te vragen van RUBET BV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


(97)Xa(U31) - Buitenuitrustingen, kinderspeeltuigen
(97)Xa - Buitenuitrustingen, markeringsmaterialen
(43)Ta - Vloerafwerkingen, soepele tegels, alg.  (43)Tn5 - Vloerafwerkingen, soepele tegels, rubber
(43)Sa - Vloerafwerkingen, tegels, alg.
(94.1)Sa - Vloerafwerkingen/buiten, tegels, alg.
(94.1)Sn5 - Vloerafwerkingen/buiten, tegels, rubber