De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Vasco gaat alle 250 vakantievilla’s in het nieuwe Terhills Resort voorzien van badkamerverwarming en ventilatie

 

Vasco, trendsetter in innovatieve verwarmings- en ventilatieoplossingen, gaat alle 250 vakantievilla’s in het nieuwe Terhills Resort voorzien van badkamerverwarming en ventilatie.
Concreet gaat het om niet minder dan 667 elektrische radiatoren en 250 ventilatie-units van het nieuwste, extra fluisterstille type.
De innovatieve producten maken deel uit van een duurzame energievoorziening in het resort, met onder andere een batterijenpark, drijvende zonnepanelen en zonnepanelen op het land.


De voormalige mijnsite in het Nationaal Park Hoge Kempen in Dilsen wordt onder impuls van Terhills NV, een dochtermaatschappij van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM omgetoverd tot het luxueuze vakantiepark Terhills Resort (opening voorjaar 2021).
Zo komen er op de site 250 hoogwaardige watervilla’s, voorzien van alle comfort en opgetrokken uit hoogwaardige, duurzame bouwmaterialen in een houtskeletstructuur. Daarbij ligt de focus sterk op een energie-efficiënte energiehuishouding.
DuurzaamheidTerhills NV en studiebureau Tractebel kwamen al snel uit bij Vasco, dat heel wat ervaring in binnen-en buitenland heeft met dit soort projecten.
Marc Achten, Presales Manager bij Vasco, licht toe: “Al van bij de eerste gesprekken zijn we meegegaan in de ecologische gedachte achter dit project.
Als bedrijf is Vasco trouwens sterk gericht op duurzaamheid.
Maar we nemen ook de totaal ontzorging, nl. onze adviesfunctie en ondersteuning van a tot z erg ter harte.
Samen met het studiebureau en de partners Machiels Building Solutions, bouwgroep Willemen en installatiebedrijf Airtech hebben we dit project tot een mooi einde gebracht!

Dankzij het hoge rendement dragen de ventilatie-units bij tot het gewenste E-peil.
Achten: “Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de Vasco-hoofdzetel en productievestiging hier vlakbij gevestigd zijn, in Dilsen-Stokkem.
In een ecologisch project als dit is het een grote logistieke troef als er geen lange afstanden hoeven afgelegd te worden om de units op hun bestemming te krijgen.”

Elektrische verwarming in de lift
In alle badkamers wordt de elektrische designradiator Iris HD van Vasco geplaatst – 667 stuks in totaal.
Achten: “Elektrische badkamerverwarming is wel degelijk duurzaam, zeker in combinatie met hernieuwbare energie-oplossingen, zoals zonnepanelen.
In de meeste nieuwbouwwoningen vandaag wordt overigens gekozen voor een warmtepomp met vloerverwarming en een elektrische badkamerradiator.
De Iris HD-EL heeft ook een energie-efficiënt weekprogramma, waarmee de verwarming heel gericht en naar wens gestuurd kan worden”, aldus Achten.

Fluisterstille Vasco ventilatie
Daarnaast zorgt Vasco in elke woning voor een ventilatie-unit.
Het type verschilt, afhankelijk van de grootte van de woning: hoe groter de woning, hoe hoger het vereiste debiet.
“De keuze viel op 3 van onze ventilatietoestellen: D275, D350 en DX5”, legt Achten uit.
“Deze units garanderen een optimaal binnenklimaat, in alle stilte en rust.
Op het vlak van geluidsniveau is de DX5 de absolute kampioen, met een geluidsniveau dat tot 8 db(A) lager ligt dan het 2de beste toestel op de markt.
Ook de meer compacte toestellen scoren beduidend beter dan vergelijkbare units van andere fabrikanten.”

Vasco gaat alle 250 vakantievilla’s in het nieuwe Terhills Resort voorzien van badkamerverwarming en ventilatie

Over Terhills Resort
De omgeving aan de voet van het Nationaal Park Hoge Kempen, diep verscholen in het groene Limburg, is in volle evolutie.
De zone groeit van voormalige mijnsite uit tot een belangrijke toeristische bestemming.
In het voorjaar van 2021 opent Terhills Resort. Het masterplan Terhills, waar Terhills Resort het kloppend hart van zal worden, omvat verder ook het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, het Terhills Hotel, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park en Maasmechelen Village.
Terhills NV sloot reeds een contract af met Center Parcs, om het fonkelnieuwe Terhills Resort te commercialiseren en te managen.
Er komen ook belangrijke investeringen in de verrijking van de biodiversiteit op de site.

Over Vasco Group
Vasco Group uit Dilsen (BE) biedt een uitgebreid assortiment van slimme, innovatieve en duurzame totaaloplossingen op het gebied van verwarming, ventilatie en koeling voor een optimaal binnenklimaat.
Zo levert Vasco kwalitatief hoogwaardige en internationaal bekroonde designradiatoren die zich kenmerken door de combinatie van topdesign en functionaliteit.
De kwaliteitsmerken voor paneelradiatoren zijn Superia in België en Brugman in Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland.
Naast radiatoren is Vasco ook een belangrijke speler op het vlak van ventilatie en vloerverwarming.
Uniek is dat de radiatoren van Vasco worden gewaarborgd met een kwaliteitsgarantie voor een termijn van 10 jaar op waterdichtheid en lak.
De productiebedrijven bevinden zich in België, Nederland en Polen.
Vasco Group telt ca. 600 medewerkers en maakt deel uit van de Zwitserse Arbonia Groep.

Vraag informatie aan van VASCO
 
Om meer informatie aan te vragen van VASCO kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(56.4)Xh2 - Verwarmingslichamen/C.V., buisradiatoren, staal