De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Vier vinylvloeren die dit najaar de trend zetten

 

Trend 1 : palazzo
Rijke materialen, intense kleuren, luxueuze stoffen, subtiele details... De Italiaanse palazzo-sfeer vlijt zich met veel gemak in onze Belgische interieurs.
In alle stijl en elegantie meet je je leefruimte zo de allures van een authentiek palazzo aan. Daarbij trekken originele vloeren royaal de aandacht met hun majestueuze uitstraling.
Voor het expressieve dessin Bohemian liet Moduleo zich inspireren door het klassieke legpatroon van de Hongaarse punt – waarbij de planken in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar liggen – en het oude zigzag-patroon Chevron.
Door de strakheid van de tekening van de Hongaarse Punt, past deze luxevinylvloer zowel in een klassiek als eigentijds interieur.
Elke verpakking telt acht unieke XL-planken, 150 bij 250 cm, links en rechts, met op de achterkant een pijl die de legrichting aangeeft.
Begin en einde van het dessin vallen altijd mooi samen, zodat je zeker bent van een luxueuze look en afwerking.

Trend 2 : botanicals
De botanische woontrend houdt aan. Ook dit najaar duiken tropische bloemen, planten en dieren enthousiast op in huis, voor een warme, gezellige maar tegelijk ook stoere sfeer. Je eigen ‘urban jungle’ creëren is niet moeilijk: combineer veel groen met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe, glas of aardewerk.
Met Shades kleurt Moduleo de tropische trend origineel in. Deze luxevinylvloer valt op door zijn effect van gelaserd hout en zijn speels maar uitgebalanceerd lijnenspel.
Achter deze premium designcollectie gaat een speciaal ontwikkelde technologie schuil voor een ongeëvenaarde reliëfdruk.
De botanicals-trend krijgt zo meteen een strakker accent, voor een eigentijdse look in tal van interieurs.

Trend 3 : blank wood Om rust te kunnen vinden in deze drukke gedigitaliseerde wereld, trekken we steeds vaker de natuur in.
Of halen we de natuur in huis, in al haar rijkdom en schoonheid.
Dat vertaalt zich meestal in tijdloze interieurs met een ongekende decoratieve kracht.
Lichte tinten – zowel in grovere, massieve blokken als in verfijnde houten latjes – brengen kalmte en verrassen door hun ruime mogelijkheden tot combinatie.
De ‘Naturally Impressive Floors’ van Moduleo lijken als het ware uit de natuur geplukt.
Deze luxevinylvloeren staan stuk voor stuk voor een aparte beleving, waarbij je zelfs de diepte van de groeven, lijnen en knoesten voelt.
Laurel Oak straalt rust, elegantie en gezelligheid uit. Santa Cruz Oak, gebaseerd op metalen en indigo, heeft een meer vintage imago.
En Sierre Oak oogt zacht en verfijnd maar laat je voluit het gevoel van een echte plankenvloer ervaren.

Trend 4 : stone age
Niet alleen met houtmotieven maar ook met steenstructuren maken we steeds vaker een trendstatement in huis: marmer, graniet, leisteen of zelfs het gespikkelde terrazzo dat aan een sterke comeback bezig is.
In deze digitale tijden, waar veranderingen elkaar in een snel tempo opvolgen, zoeken we een houvast bij eeuwenoude natuurmaterialen die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.
Mustang Slate brengt natuurlijke schoonheid en duurzame hardheid samen.
Voor dit ontwerp greep Moduleo terug naar de klassieke, natuurlijke vloer. Daarbij werd de robuuste ruwheid van steen gecombineerd met een visueel textuurspel.
Het resultaat is een luxueuze uitstraling, een moderne look en een heel natuurlijke indruk.
De talloze kleurschakeringen en voelbare structuren verraden de buitengewone precisie waarmee deze delicate leisteen is vervaardigd. In de XL-versie (tegels van 44 bij 86 cm) oogt Mustang Slate indrukwekkender dan ooit.

Trend 1 : palazzo
Trend 1 : palazzo

BEYOND FLOORING: OVER IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten.
IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels.
Met 1.600 medewerkers in 8 productie-units in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 120 miljoen m2 vinylvloeren.
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise.
Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

Vraag informatie aan van MODULEO
 
Om meer informatie aan te vragen van MODULEO kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:
(43)Aa - Vloerafwerkingen, systemen, alg.