De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Willemen verkiest dakelementen voor nieuwbouw 120 Lokerse appartementen

 

Op de terreinen van de voormalige Hagewindeschool te Lokeren worden moderne nieuwe appartementen gebouwd en voorzien van Unidek Dakelementen.

Een dakoppervlak van circa 1950 m² dichtleggen: dat is een behoorlijke klus die vraagt om een snelle en efficiënte afwerking.
Op het terrein van de voormalige Hagewindeschool wordt door Willemen Construct gebouwd aan project Haagbeuk, een nieuw woonproject midden in het centrum van Lokeren.
Vanwege de eenvoudige verwerking en de bouwsnelheid is er uiteindelijk voor dit project gekozen om de beoogde traditionele spantconstructie op de daken te vervangen door een gordingendak met dakelementen.

De Lokerse daken worden voorzien van Unidek Aero Comfort dakelementen.
Omdat deze elementen kant-en-klaar worden aangeleverd en direct op de gordingen kunnen worden geplaatst, kunnen de daken op een hoog tempo dichtgelegd worden: een wereld van verschil ten opzichte van het timmeren, bekleden, isoleren en afwerken van de traditionele constructie met dakspanten. Bovendien is er voor de plaatsing een stuk minder mankracht nodig: met twee à drie personen kan het dak worden dichtgelegd.

Willemen verkiest dakelementen voor nieuwbouw 120 Lokerse appartementen

Grote tijdwinst ten opzichte van traditioneel bouwen
Door te kiezen voor isolatie met behulp van constructieve dakelementen direct op de gordingen, breekt Willemen met de traditionele opbouw van een spantconstructie.
Hiermee wordt een enorme tijdsbesparing gerealiseerd: er hoeven immers veel minder handelingen plaats te vinden bij het isoleren.
Uit onderzoek is dan ook gebleken dat de dakelementen van Kingspan Unidek in een derde van de tijd geplaatst kunnen worden ten opzichte van de opbouw van een spantconstructie die bijvoorbeeld met minerale wol wordt geïsoleerd.

BEN voorbereid op de toekomst
De bouwsnelheid is echter niet het enige voordeel. Dankzij de doorlopende isolatiekern van EPS Platinum voldoen de daken van project Haagbeuk aan de eisen van de BEN-regelgeving die in 2021 voor alle nieuwbouwwoningen in België van toepassing zal zijn.
Bovendien zorgen de 12 mm gipskartonplaat aan de binnenzijde en de meegeleverde luchtdichte toebehoren voor een uitstekende geluidsisolatie en luchtdichtheid, waardoor een optimaal wooncomfort wordt behaald.

Evi Coene (Projectleider bij Willemen Construct) legt uit: “Gezien de strenge eisen betreffende luchtdichtheid en isolatie, is een hellend dak dikwijls een arbeidsintensief werk en een uitdaging om alle aansluitingen performant af te werken.
De dakelementen zijn allemaal in een fabrieksomgeving geproduceerd, wat ons de kwaliteit garandeerde die we zochten. Deze oplossing past ook perfect bij de omvang en uniformiteit van de daken binnen het project, waardoor de uitvoeringstijd substantieel kon versneld worden.”

Projectgegevens
Programma: 120 appartementen Haagbeuk te Lokeren
Bouwheer: Willemen Real Estate
Architecten: Jaspers-Eyers
Aannemer: Willemen Construct
Dakisolatie: Unidek Aero Comfort 6.0

Voor de bestekteksten van KINGSPAN UNIDEK op bestekservice.be KLIK hier

Vraag informatie aan van KINGSPAN UNIDEK NV
 
Om meer informatie aan te vragen van KINGSPAN UNIDEK NV kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(27)Ga(M2) - Daken, sandwichpanelen, alg., thermisch isolerend
(27)Gn7(M2) - Daken, dakelementen, EPS, thermisch isolerend