De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Hoge hygiëne-eisen voor drinkwaterinstallaties in ziekenhuizen?

 

Aan de technische uitrusting van een ziekenhuis worden hoge eisen gesteld, vooral op het gebied van hygiëne.
Met name de installaties die voor drinkwater worden gebruikt, moeten dus aan de eisen voldoen. Met onze leidingsystemen kan dit zonder problemen worden bereikt.

Factoren die het drinkwater beïnvloeden
Om ervoor te zorgen dat het water op een zuivere en gezonde manier uit de kraan stroomt, moet bij het ontwerp rekening worden gehouden met een aantal algemene voorwaarden: Naast de temperatuur, het installatietype en de verontreiniging van de onderdelen vóór en tijdens de montage, hebben ook de gebruikte materialen een invloed op de waterkwaliteit. Daarom beperkt bijvoorbeeld de EU-Richtlijn het loodgehalte tot 0,01 mg/l.
Bij veeleisende projecten zoals ziekenhuizen hebben ontwerpers, fabrikanten en exploitanten de verantwoordelijkheid om het gezondheidsrisico voor patiënten en personeel tot een minimum te beperken.
Dit kan met name worden bereikt door een vooruitziende bouwplanning en productkeuze. Er zijn nu leidingsystemen op de markt die geen lood in het drinkwater afgeven.

Hoge hygiëne-eisen voor drinkwaterinstallaties in ziekenhuizen?

Loodvrije en hygiënische installaties
Wij bieden systeembuizen en fittingen aan uit koper, roestvrij staal en siliciumbrons, die een absoluut loodvrije installatie mogelijk maken.
De roestvrij stalen buizen van de NiroSan-serie zijn vervaardigd uit het koolstofarme materiaal 1.4404 met een molybdeengehalte van ten minste 2,3%, waardoor zij een zeer goede bescherming tegen corrosie bieden.
Om een constant hoogwaardige materiaalkwaliteit te garanderen, worden de buizen in onze eigen fabriek in Berlijn vervaardigd. Ook alle systeemfittingen uit loodvrij siliciumbrons (CuSi), een bijzonder harde en dichte koperlegering, worden door ons vervaardigd.
Fittingen van siliciumbrons zijn zeer geschikt voor drinkwaterinstallaties vanwege hun hygiënische en corrosiebestendige eigenschappen.
Ook na de productie worden de onderdelen die in contact komen met water zorgvuldig beschermd. De roestvrij stalen buizen zijn voorzien van doppen en de fittingen zijn hygiënisch verpakt. De doppen mogen alleen worden verwijderd onmiddellijk voor de installatie, ook de fittingen worden alleen uit de verpakking gehaald onmiddellijk voordat zij worden verwerkt.

Geavanceerde producten
Een bijzonder voordeel voor de fabrikant is de compatibiliteit met gereedschap - onze fittingen kunnen tot 54 mm worden geperst met alle gangbare originele contouren. Bovendien omvat ons productengamma alle gangbare verbindingstechnieken en materialen. Hier komen wij tegemoet aan de wensen van de handelaars die in de praktijk gemengde installaties bouwen om budgettaire redenen. Dit zijn bijvoorbeeld verdeel- en stijgbuizen in combinatie met flexibele verbindingsbuizen.
Daarnaast zijn er de nieuwe installatietechnieken, die ook aan de drinkwaterhygiëne te danken zijn, zoals lus- en ringleidinginstallaties. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de kleinere leidingdiameters en het vermijden van stagnatie in het distributienet.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 02 583 00 40 of technik@sanha.com!Voor de bestekteksten van Sanha op bestekservice.be KLIK hier


Vraag informatie aan van SANHA bvba
 
Om meer informatie aan te vragen van SANHA bvba kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(59)Aa - Leidingen, systemen, alg.
(59)Ah5 - Leidingen, systemen, koper