COBOSYSTEMS

Zwaluwstaartplaten op maat voor vernieuwde Regenboogbrug

24-01-2024
Naast het voetbalstadion van Waregem bouwt Metaalbouw Dugardein - De Sutter aan de vernieuwde Regenboogbrug. Dit is de brug die de ring (Zuiderlaan) van Waregem over de stadionvijvers met het voetbalstadion verbindt.

Deze bekende brug, voor voetgangers en fietsers, werd in 1957 speciaal gebouwd voor het WK wielrennen. In 2023 werd een nieuwe metalen constructie, brugdek en balustrade, geplaatst op de bestaande betonnen peilers, er kwamen ook een uitzichtpunt en zitbankjes.

Met een kraan en bootjes op de vijver werden de eerste delen van de metalen constructie op de betonnen peilers geplaatst.

In de nieuwe metalen brugdelen worden de LEWIS Zwaluwstaartplaten toegepast als basis voor het dunne en lichte brugdek. REPPEL leverde voor dit project maatwerk LEWIS Zwaluwstaartplaten met plaatlengtes tussen de 2.150 mm en 4.900 mm.

De LEWIS Zwaluwstaartplaten zijn geproduceerd met een Magnelis ZM310 metallische bekledingslaag die het staal in deze buitentoepassing langdurig beschermt tegen corrosie.

Plaats: Waregem.

Ontwerper: MMXV-architecture (Merchtem).

Aannemer: Dugardein De Sutter.

Gebruikt product: LEWIS Zwaluwstaartplaten, op maat gemaakt.

REPPEL BV Specialist Building Solutions

Adres:
Pieter Zeemanweg 107
3316 GZ Dordrecht
Telefoon:
+31 (0)78 617 44 00
Website:

Product

Lewis