COBOSYSTEMS

WZB-Hamburg- Nieuw bedrijfspand bouwbedrijf bereikt hoge energieprestaties

06-05-2024

Super geïsoleerd dankzij JACKODUR® EVO omkeerdakisolatie

WZB Wachsmuth & Ziesche Bauunternehmung GmbH werkte tot voor kort van uit 2 locaties. De Administratie en het magazijn waren op verschillende locaties ondergebracht, wat de coördinatie bemoeilijkte. Bovendien was de kantoorruimte allang te klein geworden. Met een constante groei voor ogen, was WZB al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Het bedrijf, met roots in Hamburg, vond deze in Geesthacht, waar het een nieuw gebouw neerzette dat aan de modernste energienormen voldoet. De nieuwe JACKODUR® EVO omkeerdakisolatie speelt daar een belangrijke rol bij.

“Met de nieuwbouw zijn we voor de komende jaren optimaal gepositioneerd”, zegt beherend vennoot Carlo Ziesche. “De kantoren bieden ruime en moderne werkomstandigheden. En dankzij de directe nabijheid van onze hal en opslagplaats verloopt de dagelijkse communicatie veel eenvoudiger.” De verhuizing van Hamburg naar de rand van de grootstad was dus zeker de moeite waard. “Het terrein van 3.800 vierkante meter in de Leibnizstraße in Geesthacht was voor ons een echte buitenkans”, aldus Carlo Ziesche.

Slechts zes maanden na de openingsceremonie konden de werknemers hun intrek nemen in het functionele nieuwe gebouw. Trots op het vlotte bouwproces en snelle realisatie, heeft WZB de werkzaamheden regelmatig met een drone laten documenteren. Op twee verdiepingen, vloeroppervlak van 450 vierkante meter, zijn eigentijdse werkplekken ondergebracht. “Onmiddellijk na de verhuizing was er een langdurige hittegolf met temperaturen van meer dan 35 graden. Dat was meteen een echte duurtest voor de omkeerdakisolatie”, gaat Ziesche verder.

De betonnen dakplaat is gemaakt van waterdicht beton volgens de DAfStb-richtlijn (Duits Comité voor Gewapend Beton e. V.) zonder extra waterdichting. De constructie overtrof alle verwachtingen en bewees zich tijdens de hete zomer als een doeltreffend beschermend schild voor de onderliggende kantoorruimten. “Verrassend genoeg hoefde de airconditioning nauwelijks te draaien en hadden de kantoren altijd een aangenaam binnenklimaat”, aldus Ziesche.

De reden hiervoor ligt op het dak: 400 mm dikke isolatie JACKODUR® EVO 300 Standard SF. Dit nieuwe product maakt een snelle en betrouwbare eenlaagse isolatie tot een dikte van 400 mm mogelijk, dit met een constante Lambdawaarde van λD = 0,032 W/(m·K). Deze multilayerplaten waren op de werf bovendien zeer gemakkelijk in gebruik, wat een enorme tijdsbesparing opleverde t.o.v. een isolatie in meerdere lagen. Het XPS-materiaal is uiteraard druk- en vormvast, vochtbestendig, rotvrij en absoluut duurzaam. Het omkeerdak met JACKODUR® EVO werd aangevuld met JACKODUR® dakvlies WA en een ballast van minstens 5 cm grind 16/32.

Met deze oplossing op maat bereikt het omkeerdak met grindlaag een uitstekende U-waarde van slechts 0,08 W/(m2 x K). Een hoge energieprestatie vonden de twee directeuren, Wachsmuth en Ziesche, persoonlijk erg belangrijk, om een bijdrage te leveren aan ecologie en klimaatbescherming. Daarnaast wekt WZB een groot deel van de benodigde energie zelf op met zonnepanelen op het dak van de hal. Zo zijn voor de winter aanzienlijk lagere verwarmingskosten te verwachten dan in de vorige hoofdvestiging.

“Zowel met daken van waterdicht beton als met JACKODUR® isolatie hebben we al uitgebreide en positieve ervaring opgedaan in talrijke projecten”, onderstreept Carlo Ziesche. De beslissing om de beproefde omkeerdak technologie ook voor het eigen nieuwe kantoorgebouw te gebruiken lag dus voor de hand. “Het voorbereidende persoonlijke advies van JACKON Insulation by BEWI over het gebruik van dit nieuwe product, en de afhandeling en service tijdens het bouwproces waren overtuigend en voorbeeldig. Daarom hebben wij graag meegewerkt aan de ontwikkeling van constructieve oplossingen voor de toepassing van dit nieuwe JACKODUR product”, aldus het bouwbedrijf, dat meer dan 30 jaar ervaring in de branche heeft.

WZB Wachsmuth & Ziesche Bauunternehmung GmbH is al meer dan tien jaar succesvol op de Noord-Duitse bouwmarkt gevestigd. Het bedrijf heeft zich met veel ervaring en technische bekwaamheid gespecialiseerd in de nieuwbouw, modernisering en renovatie van woon- en bedrijfsgebouwen. Voor de twee oprichters en directeuren zijn de typische waarden van de Hanze, zoals betrouwbaarheid, verantwoordelijkheidszin en het consequent streven naar de hoogste kwaliteit, bijzonder belangrijk.

Foto: WZB Wachsmuth & Ziesche Bauunternehmung GmbH

JACKON by BEWI

Adres:
Industrielaan 39
2250 Olen
Telefoon:
014 22 57 51
Fax:
014 22 59 26
Website:

Projecten van JACKON by BEWI

Eenvoudig, snel en betrouwbaar een parking aanleggen op platte daken

Eenvoudig, snel en betrouwbaar een parking aanleggen op platte daken

In de wijk Maillerie te Villeneuve d'Ascq (Fr) toont Jackon Insulation hoe het kan

18-08-2022
Schoolvoorbeeld uitstekende isolatie voor de legendarische Europese site Jean Monnet

Schoolvoorbeeld uitstekende isolatie voor de legendarische Europese site Jean Monnet

JACKODUR® Atlas isolatie voor atypische constructie met passivhaus-label

21-06-2022
Begroeid omkeerdak voor kantoorgebouw op de EUREF-Campus

Begroeid omkeerdak voor kantoorgebouw op de EUREF-Campus

Uniek modelproject voor de energietransitie : de EUREF-Campus in Berlin-Schöneberg

31-10-2018