De Belgische Bouwdocumentatie
Printable version Aan favorieten toevoegen Doorsturen naar vriend of collega Bookmark and Share

Rode baksteen en gouden Prefa losagnes voor schoenenbedrijf

 

Het architectonische vormgevingsprincipe van het schoenenbedrijf Schüttfort in Hamburg-Bergedorf is net zo eenvoudig als indrukwekkend: naar buiten toe "steunt" het concept van het nieuwe gebouw op het ruim 100 jaar oude traditionele familiebedrijf op een interpretatie van het klassieke Hamburger baksteenhuis.
De achterzijde van het gebouw is met veel designplezier modern geïnspireerd door de ronde vorm van een schoen. PREFA garandeerde de perfecte dekking van het gevelmateriaal.
Handel en ambacht hebben in Hamburg een gouden oorsprong.
De losangegevel van de nieuwbouw van het schoenenbedrijf Schüttfort in de voorstad van de Hanzenstad, Bergedorf, symboliseert koopmanstraditie en modern ondernemerschap van een schoenendynastie.

Rode baksteen en gouden Prefa losagnes voor schoenenbedrijf

ARCHITECTONISCHE VOETSPOREN
Het doel van architect Carl Michael Römer bij de nieuwbouw van het kantoren- en bedrijfspand van het traditionele, Hamburger bedrijf Schüttfort was om de architectuurtaal passend bij de onderneming te implementeren.
Daarom sluit de gevel aan de straat aan bij de traditionele architectuur die de locatie zijn gezicht geeft door de grote koopmanskantoren en bedrijfspanden van de Hanzestad met zijn veel markante klinker- en baksteenbouwwerken.
De achtergevel ensceneert de in zijn geboorteplaats ook in zijn werkzaamheden nauw verbonden ontwerper met hedendaagse materialen van PREFA modern en in navolging van het voorwerp van de onderneming, in de vorm van een schoen.

TRADITIONEEL EN MODERN
In 1911 werd het eerste filiaal geopend in Hamburg-Bergedorf. Tegenwoordig is schoenenbedrijf Schüttfort op drie locaties in Hamburg vertegenwoordigd.
Het hoofdkantoor bevindt zich in een voetgangerszone in de Hamburger wijk Bergedorf.
De levendige en geliefde winkelstraat staat vol met historische gebouwen en vakwerkhuizen.
De nieuwbouw sluit naadloos aan bij de traditionele bouwstijl van de Hamburger handelshuizen.
"De voorzijde aan de straat is in drie modules met bakstenen en vakwerkgevels ingedeeld, alsmede met grote, uitnodigende glazen oppervlakken en heeft betrekking op de stedenbouwkundige situatie in dit gebied", verklaart Römer.
Bij zijn nieuwbouwontwerpen is de traditionele Hamburger baksteenarchitectuur een belangrijk element.

De achterzijde van de nieuwbouw, die op een - architectonisch uitdagend, spievormig - perceel met een nuttig oppervlak van 1500 m2 met vier verdiepingen ontstond, liet meer speelruimte in de vormgeving toe.
"Om ook aan de achterzijde van de kantoorverdiepingen een natuurlijke verlichting te garanderen, hebben we daar de gevel laten terugwijken, hebben we grote ramen geïntegreerd en hebben we voor de medewerkers bovendien een chique dakterras gebouwd", zegt Römer.
Een hippe blikvanger is de optisch lichte gebouwmantel van de gewelfde gevelvorm die op een bakstenen sokkel steunt.

AFGERONDE GEVEL EN ZADELDAK VOL DETAILS
Mayagouden PREFA-aluminium, gevellosanges in 29 x 29 cm op de afgeronde gevel en een gedetailleerd zadeldak dat met PREFA Falzonal werd gedekt, verbinden zich met het traditionele bouwmateriaal baksteen tot een visueel aantrekkelijke en spannende geveleenheid.

Bij het zadeldak werd gekozen voor een elegant, grijs, staand felsdak met Falzonal. "Door de felstechniek werd een filigranen, lineaire verdeling van de dakvlakken mogelijk gemaakt.
Die verenigen zich met een breedte van ca. 58 cm, gecombineerd met de royale koekoeken, naast het geheel tot een markante indeling", aldus Römer.
De dak- en gevelsystemen van PREFA boden de architect vele voordelen.
Naast de aantrekkelijke look maakten de losanges een overtuigende indruk door de optimale gebruiksmogelijkheid bij gewelfde gevels.
"Heel handig zijn de lichtheid en vormbaarheid van het materiaal."

Voor de bestekteksten van PREFA ALUMINIUMPRODUCTEN op bestekservice.be KLIK hier

Vraag informatie aan van PREFA Aluminiumprodukte
 
Om meer informatie aan te vragen van PREFA Aluminiumprodukte kunt u het formulier hieronder gebruiken.
 
*Naam:    
*Email:    
Bedrijf:    
*Type:    
Tel.:    
*Adres:    
*Vraag:    
    (* = Verplicht veld) 
Voeg mij toe aan de verzendlijst voor de gratis Cobosystems nieuwsbrief.  
     


Zie voor andere relevante zoekbegrippen ook:

(41)Na - Gevelafwerkingen, profielplaten, alg.
(47)Na - Dakafwerkingen, profielplaten, alg.
(47)Nh - Dakafwerkingen, pannen, metaal